Sorozatok

Az utóbbi évek talán legjobb sorozata volt, de lesz-e folytatás? Ez a Tabu

  • Szerző:nuus
  • 2020.12.14 | 15:48

A Tabu, a BBC és az FX már három éves misztikus-történelmi sorozata, amit valamiért hamar elengedtek az emberek, pedig az egyik legjobb és legérdekesebb sorozat volt.

A Tabu az 1800-as évek elején játszódik Londonban. James Delaney, azaz Tom Hardy, hazatér Afrikából az apja temetésére, és átveszi a hagyatékot. Azonban kiderül, hogy James és a Kelet-Indiai Társaság és az angol király útjai folyamatosan keresztezik egymást, meg persze az, hogy valami nincs rendben a főszereplővel, de voltaképpen senkivel.

Ugyan nem volt kész a sorozat, és mintha kicsit elengedtél volna a sorozat kezét, de ez azért fura, mert az első évad legnagyobb hibája, hogy a magyarázatokat feltűnően későbbre hagyták, de ettől függetlenül a Tabu még így is az elmúlt évek egyik legérdekesebb sorozata lett, amelyet bármikor képes vagyok izgalommal megnézni.

Tom Hardy tökéletesen játssza el a karakterét, amelyet az apja rakott neki össze: Tom ijesztő, meglehetősen határozott és érthetetlen nyelven beszél. Londont is jól mutatja be a sorozat, miközben az elit éppen kolonizálja Indiát, és hasonlóan a Peaky Blinders-hez, itt sem akarja senki idealizálni a korszakot.

Hogy mitől lett a legjobb sorozat? Hát attól, hogy Hardy kapott egy csomó olyan mellékszereplőt, aki el tudja vinni a sorozatot. Ezek a fura fazonok néha viccesek, néha groteszkek, de mindenképpen hozzátesznek a sorozatoz. Annak ellenére, hogy a természetfeletti dolgok sincsenek kimondva, és több más részlet is kicsit furcsán elnagyolt marad, nem válik zavaróvá. Remek a korrajz, és egészen magával ragadó az, ahogy a királyságot, a Kelet-Indiai Társaságot vagy az USA-t mutatja be, arra mindenképpen elismerően kell csettinteni.

Tom Hardy szeret morogni ebben a sorozatban is. Ez az interneten hatalmasat futott akkor, amikor mindenki nézte.  A bemutatást követően a BBC 2 millió fontot bukott a Tabuval, mert szép lassan elszivárogtak a nézők. De valószínűleg azért, mert főleg Európa számára készült a sorozat.

Hogy mitől ennyire jó mégis a sorozat? Remek színészekkel, gyönyörű képi világgal, izgalmas politikai játszmákkal, drámával és kannibalizmussal, vérfertőzéssel, összeesküvésekkel. Illetve ott a misztikus szál, amely nagyon finom benne, a kétség végig bennünk van, hogy tényleg van valami mágia, vagy csak bolond és egy mocskos agresszív állat?
Tom Hardy fürdik a szerepben, hiszen nem kell szép és jóképű embert játszani. ÉS ő ezt már többször is mondta, hogy nem akar az lenni. Mindenki sajnálható benne, és mindenki elképesztően remek figura.

Nem igazán lehet még egy ilyen sorozatot mondani, ezért is annyira érdekes, hogy a Tabu mennyire elment az emberek mellett. Az is említésre méltó, hogy a nézők nem követelték hangosan a második évadot, persze azt 2019-re ugyan beharangozták, nem lett belőle semmi. A legújabb infók szerint talán 2022-ben kapjuk meg a második évadot.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló