Unatkozom

Kiderült: hetente ennyi szex kell a boldogsághoz

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.30 | 21:16

Vélhetően minden kapcsolatban felvetődött már ez a kérdés. Főként akkor, ha a két félnek nem egyformák az igényei szex terén.

Fotó: freepik.com

A szexterapeuták nagy része szerint, mielőtt erre a kérdésre választ keresünk, bele kell gondolnunk, hogy nincs olyan szám, ami mindenki számára egyformán ideális. Szerintük eleve a „normális” szó maga is irreleváns ebben az esetben, hiszen mindenki más és ezáltal a szexuális étvágyunk is különbözik, így a kérdésre csak mi magunk adhatjuk meg a választ, hogy nekünk személy szerint heti hány aktus a megfelelő – számol be a Bien.hu.

Ha ezt is elfogadtuk, nézzük végre a száraz tényeket. A Kinsey Intézet kutatásai alapján a 18-29 éves korosztály átlagosan heti 2,3 alkalommal bújik össze. A 30-39 évesek kevesebbszer, 1,8 alkalommal, a 40-49 évesek pedig még ritkábban, mindössze 1,4 alkalommal. Az átlagosan természetesen azt is jelenti, hogy vannak, akik ennél sokkal többször. És persze olyanok is, akik sokkal kevesebbszer, így az átlagszámok nem feltétlenül segítenek annak eldöntésében, hogy mennyi is a normális, vagy egészséges.

Arra vonatkozólag, hogy mennyi a túl sok szex, az a pszichológusok válasza, hogy nincs konkrét szám, de ha szexuális aktivitásunk akadályoz minket mindennapi teendőinkben, akkor érdemes elgondolkodni. Amennyiben életünket olyan szinten uralja a szex, hogy hanyagoljuk miatta az iskolát, munkát stb., akkor hamar eljuthatunk a szexfüggőségig és mindenképpen érdemes szakembert felkeresnünk.

A túl kevés szex szintén káros a szervezetre. Az immunrendszerünk gyengébb lesz, sőt fájdalmas menstruációval és több stresszel is számolhatunk. A konklúzió tehát az, hogy a boldog és kiegyensúlyozott párok átlagosan hetente egyszer-kétszer bújnak össze.

(via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló