Érdekes

A nagy korkülönbség igenis számít a párkapcsolatokban

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.21 | 08:53

Kezdetben azok a férfiak a leginkább elégedettek, akik náluknál jóval fiatalabb nőt vettek feleségül. A házasság azonban ilyenkor hat-tíz év alatt igen gyakran tönkremegy, derül ki egy friss kutatásból.

Úgy tűnik, hosszú távon azok a házasságok működnek a legjobban, amelyek két hasonló korú ember szövetségéről szólnak. Ilyenkor a pár sokkal inkább összhangban van, hasonló életszakaszon mennek keresztül, megegyeznek a prioritásaik, és anyagilag sem függ egyik a másiktól.

A szakemberek 13 éven át tanulmányozták több ezer ausztrál háztartást, és megállapították, hogy a legtöbb esetben anyagi problémák miatt érnek véget azok a házasságok, ahol nagy a korkülönbség.

„A férfiak kezdetben a jóval fiatalabb feleség mellett a leginkább elégedettek, ahogyan az idősebb nők mellett kevésbé örülnek. Ugyanez a nőkre is jellemző: a legjobban a jóval fiatalabb férjnek örülnek, a legkevésbé a jóval idősebb férj teszi őket boldoggá” – mondja a friss kutatás vezetője, Terra McKinnish, a University of Colorado munkatársa.

Idővel aztán ez mindkét nem esetében változik: minél nagyobb a korkülönbség, annál drasztikusabban. Mint kiderült, hosszú távon a hasonló korú párok a legboldogabbak együtt.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Ezo
Ez a 3 legelviselhetetlenebb csillagjegy
  • szerző:nuus
  • 2022. 11. 07.