Érdekes

Miért van az, hogy sok lottómilliárdos csórón hal meg?

  • Szerző:nuus
  • 2022.11.10 | 07:18

A lottómilliárdosok egy jelentős hányada szegénységben hal meg. Vajon mi lehet az oka ennek a felfoghatatlan anomáliának?

Hiába a pénz, a szemlélet is kell hozzá

Úgy tűnik, a gazdagság mindenekelőtt fejben dől el. Erre remek példa az, hogy Angliában és az Egyesült Államokban a médianyilvánosság előtt maradnak a lottómilliárdosok, ezért láthatjuk: sokan közülük hiába nyernek milliárdokat, mégis szegénységben haltak meg. Rossz döntést rossz döntést követett, és a számunkra elkölthetetlennek tűnő pénzhegy sem volt elég ahhoz, hogy a drámai véget megakadályozza.

De persze elég a mi valóságshow-ink és tehetségkutatóink győzteseire is vetnünk egy pillantást: BB-Évi lakással, autóval és (az akkoriban nagy összegnek számító) havi egymillió forintos apanázzsal is éhenkórász maradt, akinek két évvel a győzelmet követően már egy fillére sem volt. Vagy ott van a reality-hősnőnél lényegesen tehetségesebb, szinte már zseniális kis mesemondó, Utasi Árpika, aki a Csillag születik versenyét nyerte meg, s a komoly pénznyereményen túl állandó megbízás, komoly munkaszerződés is várta a színház világában. Ennek ellenére az azóta felnőtté érett fiú továbbra is mélyszegénységben él, az anyagi nehézségek miatt a középiskolát is képtelen volt befejezni, ráadásul már semmi köze nincs a színházhoz, a szerepléshez, egyszerű munkanélküliként tengődik napról napra. 

Mindennek az oka abban rejlik, hogy az ezek az emberek valamennyien képtelenek voltak a hiányszemléletből (amiben felnőttek) a bőségtudatra váltani (ami viszont a vagyon megtartásához kellett volna). Amíg tehát az attitűdödön nem változtatsz, a világ összes pénze sem tehet – hosszútávon – gazdaggá, és a legmesésebb vagyon sem boldogíthat.

A leggyakoribb korlátozó hiedelmek 

Mit lehet tenni? Az első lépés természetesen az, hogy FELISMERED a hiányszemléleted alapköveit. Azokat a rossz mintákat, hibás berögződéseket, amelyekben felnőttél, mert a szüleid, nagyszüleid nem ismertek más alternatívát. A hiányszemlélet elsősorban a destruktív gondolatokban rejlik, amelyeket talán észre sem veszel, mégis irányt adnak döntéseidnek, és gátolják a kreativitást, a kezdeményezőkészséget és az önmegvalósítást. Íme, a leggyakoribb korlátozó hiedelmek, amelyeket száműznöd kell az életedből:       

  • A pénzért véres, verejtékes munkával meg kell küzdeni.Nem. Nyugodtan kereshetsz bő pénzt olyasmivel is, amiben tehetséges vagy, és amit szívesen csinálsz. Rajtad múlik.
  • Mi ehhez szegény emberek vagyunk, nekünk erre nem telik.Lehet, hogy most éppen nem ez a legfontosabb, mert más élvez prioritást, de ha igazán fontos számomra ez a dolog, akkor hamarosan meg tudom venni gond nélkül. Ha nincs rá szükség, akkor meg minek…?
  • A pénzes emberek mind csalók, szemetek, a szegények vérén híznak kövérre.Ez a gondolatsor szinte törvényszerűen kapcsolódik az összeesküvés-elméletek negatív aspektusához: ahhoz, hogy mindenki a vesztedet akarja. Nem állítjuk, hogy minden összeesküvés-elmélet fantazmagória csupán, sőt: biztatunk, hogy járj nyitott szemmel és legyen benned mindig egészséges kétely, de azért tudd: a szomszéd Kohn bácsi nem feltétlenül az Illuminati titkos feje, aki Lucifer esernyője alól szórja a szőlődre a chemtrailt.
  • Becsületes munkából, bérből-fizetésből nem lehet megélni.Már hogyne lehetne. Csak tudatos, helyes döntéseket kell hozzá hozni, minden körülmények között vállalni kell a felelősséget, és olykor a kockázatot is, igen. Egyébként több ezer ember van, aki pénz nélkül is boldogan él. Róluk is olvashattok hamarosan egy cikket.
  • Mindenről a kormány/az ellenzék tehet.Persze, lehetnének becsületesebb és rátermettebb politikusaink is (mi tagadás…), de a sikerünk sosem rajtuk fog múlni. Hanem azon, hogy a rendelkezésünkre álló lehetőségeket észrevesszük-e, és ki tudjuk-e használni.
  • Most jól állunk viszonylag, de vigyázz, egyszer fent, egyszer lent!Gyakori probléma, hogy a családnak végre sikerül kiverekednie magát a nyomorból, de úgy véli, ez csak szerencse dolga volt, ami viszont forgandó, tehát bármikor a gödör mélyén találhatják magukat újra. Nos, a bőségtudatban nincs szerencse: nagyon határozott, tudatos döntések vannak fejben és a gyakorlat mezején egyaránt, és határozott felelősségvállalás, ami emögött áll.Természetesen ne várd, hogy ha egész életedben gyakori vendégek voltak elmédben a fenti gondolatok, mától minden más lesz. A változások realizálódásához kell némi idő, ezért egyelőre, ha a fenti gondolatok bármelyike megkísért, egyszerűen csak vedd észre őket. Nevesd ki a gondolatokat, legyints rájuk, ne tápláld őket érzelemmel: „gondolatok, gondolatok” – akár így is dorgálhatod őket. Ha észreveszed a buktatókat, már nyert ügyed van, és sokkal könnyebb dolgod lesz, hogy a mémként terjedő táblázat alapelveit a hétköznapok szintjén is megvalósítsd, magyarul: sikeressé, gazdaggá válj.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló