Érdekes

Ezeket kövesd, hogy gyereked az online térben is biztonságban legyen

  • Szerző:nuus
  • 2020.11.21 | 13:18

Az Interpol Digitális higiénia kampánya e heti bűnmegelőzési tanácsai a szülők számára szólnak, akik a kibertérben is szeretnék megvédeni gyermekeiket a rájuk veselkedő veszélyektől.

A XXI. században uralkodó közösségi élet dominanciája pozitívumokat és negatívumokat is rejt magában. A közösségi oldalakra való regisztráció alsó korhatára 13 év, ennek jogszerűségét minden szülőnek kötelessége megfontolni. Bizonyos életkor, bizonyos érettség szükséges ahhoz, hogy a gyerekek értsék és megértsék ezen felületek előnyeit és hátrányait, értsék a tudatos használatuk szabályait.


Ahogy az élet minden területén, úgy ebben az esetben is igaz: a tiltás hosszú távon nem hoz eredményt. Inkább beszélgessen gyermekével a közösségi média megfelelő használatáról! A médiaértés- és felhasználás egy felettébb fontos téma: a legjobb módszer, hogy megvédje gyermekét a közösségi média veszélyeitől, ha megbeszéli vele ezeket.

Biztonságban akarja tudni gyermekeit?

Tegyen fel nekik kérdéseket!
Mutasson érdeklődést online tevékenységeik iránt!
Határozzon meg szabályokat a számukra!
Mutasson példát!


Alakítsanak ki közösen egy szabályrendszert, amelyet betartva használhatja gyermeke a közösségi oldalakat. Ezzel segítve abban, hogy megtapasztalhassa a platform előnyeit, miközben a negatív hatásokat megismerve, azoktól a lehető legnagyobb mértékben megvédje.
Az ilyen felelősségteljes, egészséges módon óvatos és tudatos magatartás elsajátításával gyermeke biztonságban lehet a kibertérben is.

A legfontosabb! Ha olyan dologgal találkozik a közösségi oldalakon gyermeke, amivel kapcsolatban nem tudja, mitévő legyen: mindig merjen és tudjon Önhöz fordulni, legyen bizalma Ön iránt. Segítse azzal őt, hogy biztonságot nyújtó háttérországot nyújt neki.

Fontos, hogy a gyermekek különbséget tudjanak tenni a valódi és virtuális ismeretség között: akivel még nem találkozott személyesen, az idegennek számít, még akkor is, ha régóta követik egymást a közösségi oldalakon, régóta leveleznek. Hívja fel a figyelmét arra, hogy fokozott óvatossággal fogadja az idegenektől érkező üzeneteket az interneten. Az ilyen eseteket mindig beszélje meg Önnel!
Maradjon éber! Maradjon szkeptikus! Maradjon biztonságban!

Az online bűncselekmény valódi bűncselekmény!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló