Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Erotika

Szex és mozgás: itt ég a legtöbb kalória szex közben, íme a top 10 európai ország

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.22 | 20:55

Előkelő helyre került 10 európai ország a szex és mozgás dolgában. Egy új tanulmány szerint ezekben ég a legtöbb kalória szex közben. De mégis miért? Lehetséges a fogyás szexszel?

Érdekes dologra világított rá egy új tanulmány: az alábbi európai országokban égetik el a legtöbb kalóriát szex közben az emberek.

A kutatást a Total Shape online fitneszforrás végezte, elemezve az egyes európai országok kulcsfontosságú kalóriaégetési mutatóira vonatkozó adatokat – beleértve a férfiak és nők átlagos testsúlyát, valamint a tevékenység másodpercekben kifejezett átlagos időtartama alapján számított kalóriákat.

Az adatokból kiderült, melyik országban ég a legtöbb, illetve legkevesebb kalória szex közben. Érdemes tanulmányozni, mert a jelek szerint a fogyás szexszel nem is olyan nehéz – tudatta a hippocraticpost.com.

1. Csehország

A szex és kalória dolgában Csehország végzett az első helyen, 168,59 kalóriával átlagosan 10 percnyi szex alatt. A cseh férfiak 11 százalékkal több kalóriát égetnek el 10 percnyi szex alatt, mint egy átlagos cseh nő, 93,28 kalóriával. A cseh párok tízpercenként 21,1 kalóriával több kalóriát égetnek el a szex során, mint a portugálok.

Szex, mozgás és kalória – Többnyire fél órába telik, míg elégetünk szexszel egy ételt – Fotó: pixabay

2. Horvátország

Horvátország a második helyen landolt, mindössze 0,10 kalória különbséggel; átlagosan 168,49 kalóriát égetnek el minden 10 percnyi szex után. A Recipe of Health szerint a horvát Brudet étel adagonként 625 kalóriát tartalmaz, ezért 37 percnyi szexre lenne szükség a párok tagjai között, hogy csupán egy adagot elégessenek belőle. Nem kevés idő, hogy a fogyás szexszel működjön!

3. Montenegró

Annak ellenére, hogy Európa nyolcadik legkisebb országa, a harmadik helyen áll a szex és mozgás dolgában: 10 percnyi szex alatt átlagosan 168,10 kalóriát égetnek el a párok.

4. Észtország

Észtország a negyedik helyet szerezte meg, átlagosan 166,05 kalóriát égetnek el az ottaniak 10 percnyi szex alatt. A WHO Európai Régiója egyébként megjegyezte: Észtország a volt Szovjetunió egyik első országa, amely bevezette a hivatalos szexuális nevelést az iskolákban.

5. Lettország

Az ötödik helyen Lettország végzett, átlagosan 164,84 kalóriát égetnek el a helyiek el szex közben. Az Európai Bizottság július 9-én közzétett jelentése szerint Lettországban a legmagasabb a nők és férfiak aránya az EU-ban, 100 nőre 85,60 férfi jut.

6. Írország

Írország a hatodik helyen áll a szex és kalória dolgában: ők 10 perc alatt 164,74 kalóriát égetnek el. Az Eating Well szerint az ír pörkölt egyetlen adagja 405 kalóriát tartalmaz – ami azt jelenti, hogy az ír pároknak 25 percig kell szexelniük ahhoz, hogy egy adag ír pörköltet elégessenek.

7. Hollandia

A hetedik helyet Hollandia kapta, ahol 10 percnyi szex 164,33 kalóriát éget el. Hollandia más országoktól eltérő megközelítést alkalmaz, nyíltan megvitatják a szexuális témáikat. A törvény értelmében Hollandiában minden általános iskolásnak részt kell vennie a szexuális oktatáson.

8. Izland

A nyolcadik helyen Izland áll, ahol átlagosan 164,23 kalóriát égetnek a párok 10 percnyi szex alatt. A Durex Global Sex Survey szerint Izland a világ élén áll az első szexuális érintkezés tekintetében – ami átlagosan 15,6 éves korban történik.

9. Görögország

Görögország a kilencedik helyre került a legtöbb kalóriát égetők között Európában: 10 percnyi szex alatt átlagosan 164,22 kalóriát égetnek el a helyiek. A Nutrionix szerint 466 kalória van egy csirke gyros-ban, ezért egy párnak 28 percig kell szexelnie, hogy egy adagot elégessen.

10. Norvégia

Végül, de nem utolsósorban az utolsó helyezett Norvégia, ahol 10 percnyi szex alatt átlagosan 164,13 kalóriát égetnek el az emberek. Norvégiában a párok átlagosan négy kalóriával kevesebbet égetnek el, mint Csehországban.

A szex, mozgás és kalória-skála másik végén Portugália, Olaszország és Marokkó áll, amelyek a legkevesebb kalóriát égető európai országok.

(Via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Lélek
Egyedülálló apa ismerkedne!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 02.