Vállalatok

Ők kapták a magyarországi üzleti élet Oscarját

  • Szerző:nuus
  • 2024.05.27 | 19:45

A Menedzserszövetség május 25-én, immáron 29. alkalommal rendezte meg legfontosabb és legkülönlegesebb társasági eseményét, az üzleti élet Oscar-gálájaként számon tartott Év Menedzsere Díjátadót. A közel 35 éves szervezet több mint 330 vendéggel együtt ünnepelte az üzleti élet kiválóságait a Budapest Marriott Hotelben.

A Menedzserek Országos Szövetsége a védjegy oltalom alatt álló Év Menedzsere Díjakkal pozitív vezetői mintát mutatva, fontos feladatának tartja, hogy a felső vezetők érdekképviselete mellett felhívja a figyelmet kiemelkedő munkájukra és a gazdasági, valamint társadalmi életben betöltött fontos szerepükre.

Fotó: Pejkó Gergő fotóművész

„Nagy örömünkre szolgál, hogy immáron 29. alkalommal adhatjuk át 8 különböző kategóriában a legkiválóbb vezetőknek járó kitüntetést, köztük az Év Menedzsere díjat, mely joggal tekinthető a magyarországi üzleti élet Oscarjának. Ez egy olyan elismerés, melyet olyan kiemelkedő első számú vezetőnek ítélünk oda az előző évben elért kimagasló üzleti és vezetői eredményei alapján, aki a pályája során nem kizárólag az üzleti sikereket helyezte előtérbe, hanem hosszú évek alatt olyan társadalmi felelősségvállalásról tett tanúbizonyságot, mely példaértékű lehet mindenki számára. Megtiszteltetés számomra, hogy a Menedzserszövetség elnökeként idén Jelasity Radovánnak adhattam át ezt a díjat. Az Erste Bank elnök-vezérigazgatója a magyarországi üzleti élet meghatározó alakja, aki jelentős nemzetközi karriert futott be. A kimagasló vállalati eredmények mellett, aktív előmozdítója volt annak, hogy a bank és a bankolás emberközelivé váljon, olyan szervezeti kultúrát építve, amiben nemcsak az ügyfél, de a dolgozói elégedettség is kimagasló. Ezúton is gratulálok neki és valamennyi kitüntetettnek! Minden díj méltó helyre került, és nagy büszkeség, hogy idén is ilyen példaértékű vezetőkkel emelhettük tovább az Év Menedzsere díjak és a Gála presztízsét.” – mondta el Kapitány István, a Menedzserszövetség elnöke. 

„Minden év fénypontja az Év Menedzsere Díjátadó Gálánk, melyre fél évig készülünk a jelölési és kiválasztási folyamatot is beleértve. Ez az eseményünk lehetőséget ad arra, hogy tagjainkkal együtt ünnepeljünk minden közép- és felső vezetőt az elmúlt évben végzett fantasztikus munkájukért, és külön megköszönjük a munkásságát 8 kiemelkedő utat bejárt vezetőnek, az Év Menedzsere díjak kitüntetettjeinek. Azoknak a fiatal tehetségeknek, akik alázatos munkájuk, vezetői kvalitásuk és előremutató látásmódjuk alapján a jövő vezetőivé válhatnak, azoknak a top menedzsereknek, akik kimagaslóan sokat tesznek a környezettudatos fejlesztésekért, a fenntartható fejlődésért vagy az innovációért és a társadalomért, valamint olyan életutakra hívjuk fel a figyelmet, mellyel segítjük a modern, európai vezetési kultúra megerősítését Magyarországon.” – nyilatkozta Buday Kollárik Tímea, a Menedzserszövetség ügyvezetője.

A 2023-as Év Menedzsere Díjak kitüntetettjei és a díjak átadói:

A Menedzserszövetség Év Menedzsere Díj 2023. évi kitüntetettje Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója. A díjat Kapitány István, a Menedzserszövetség elnöke adta át.

A Menedzserszövetség és a Gránit Bank közös Év Menedzsere Életműdíj 2023. évi kitüntetettje Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnök-vezérigazgatója. A díjat Hegedüs Éva, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át.

A Menedzserszövetség és a Bayer Hungária közös Év Női Menedzsere Különdíj 2023. évi kitüntetettje Juvancz Beáta, a BlackRock ügyvezető igazgatója. A díjat Kárpát Krisztina, a Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója adta át.

A Menedzserszövetség és a Shell Hungary közös Év Menedzsere a Társadalomért Különdíj 2023. évi kitüntetettje Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft. ügyvezető igazgatója, a budapesti iroda vezetője. A díjat Istenesné Solti Andrea, a Shell Hungary zRt. igazgatóságának elnöke adta át.

A Menedzserszövetség és a Volkswagen közös Kék Innovációs Különdíj 2023. évi kitüntetettje Jamniczky Tímea, a JCDecaux Hungary vezérigazgatója. A díjat Papp Zoltán, a Porsche Hungaria Kft. Volkswagen PKW márkaigazgatója adta át.

A Menedzserszövetség és a D.A.S. LegitiMo Jogvédelmi Biztosító közös Év Fiatal Menedzsere Díj 2023. évi kitüntetettje Szabados Márk, a Mogyi Kft. ügyvezető igazgatója. A díjat Szabó György, a D.A.S. LegitiMo Jogvédelmi Biztosító Zrt. vezérigazgatója adta át. 

A Menedzserszövetség és a Linde Gáz Magyarország közös Év Menedzsere a Környezettudatos Gazdaságért Különdíj 2023. évi kitüntetettje Simon Anita, az ALTEO Nyrt. fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese. A díjat Hegedüs Ákos, a Linde Gáz Magyarország Zrt. vezérigazgatója adta át.

A Menedzserszövetség és a Foxconn Csoport közös Jövő Menedzsere Különdíj 2023. évi kitüntetettje Fazekas Bálint, az Euronics / Vöröskő Kft. tulajdonos-ügyvezetője. A díjat Németh Gábor, a Cloud Network Technology Kft. divízióvezetője adta át.

A Menedzserszövetség közel 15 partnerszervezete, a Szövetség elnöksége és ügyvezetése, valamint a Jelölő Bizottság elnöke, Dr. Beck György és a Bizottság tagjai, az elmúlt év díjazottjai tették meg ajánlásaikat mind a 8 kategóriában. 

Mint minden évben, az ajánlásokat titkosan kezelte az ügyvezetés a jelöltek tudta nélkül, és összeállították a háttéranyagokat a Jelölő Bizottság részére. A Bizottság pontozása alapján kategóriánként 3 jelölt került a Menedzserszövetség elnöksége elé, rangsorolás nélkül. Az elnökség pedig titkos szavazással döntött idén is arról, hogy kategóriánként – fél éves jelölési és döntési folyamatot követően – kik lettek a 2023-as év legkiválóbb vezetői, a legjobbak legjobbjai.

Az idei évben a gála jótékonysági tombolasorsolásának kedvezményezettje a Magyar Paralimpiai Csapat volt.

MENEDZSEREK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE háttérinformáció

A felelős vezetők közössége

 TAGJAINK

  •     példamutató vezetők, kortól, nemtől és beosztástól függetlenül
  •     elsősorban önmagukat, csak másodsorban vállalataikat képviselik
  •     tudnak és akarnak egymásért, a társadalomért és a fenntartható jövőért tenni

KÜLDETÉSÜNK

  •     a vezetők szakmai fejlődésének támogatása
  •     a vezetők elismertségének növelése
  •     a vezetők sikereinek és láthatóságának erősítése

MISSZIÓNK

  •     a következő menedzser generáció mentorálása
  •     a női vezetők egyenlő esélyeinek támogatása
  •     a kiemelkedő teljesítményű menedzserek elismerése

ÉRTÉKEINK

  •     értékalapú hazai és nemzetközi kapcsolatok
  •     egymást építő és támogató közösség
  •     értékteremtő szakmai és networking programok

A MENEDZSERSZÖVETSÉG SZÁMOKBAN

  •     közel 400 tag – 50% női vezető
  •     évente több mint 80 fiatal vezető fejlesztése 
  •     közel 30 éve az Év Menedzsere Díjak átadása

 

A Menedzserek Országos Szövetségének weboldala: menedzserek.hu

Fotók: Pejkó Gergő fotóművész


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló