Üzlet

Figyelj, a magyar Black Friday egyhetes, mutatjuk, hogy melyik netáruházban meddig tart

  • Szerző:rockstarr
  • 2017.11.21 | 19:22

A magyar feketepéntek az valójában két péntekből áll és a közéjük eső hétből. Elmondjuk, mikor ackióznak a nagy netes áruházak. Jó sok pénzt spórolhatsz, ha rászánod az időt.

Az USA legnagyobb kereskedelmi ötlete Fotó: Kena Betancur/Getty Images)

Kezdetben volt a Black Friday az Egyesült Államokban, ami a hálaadásnapi nagy családi kajálást, ivást és régi sértettségek felemlegetését követő pénteki bevásárlás. Hatalmas akciók, egymást ölő vásárlók, a pankráció és az árleszállítás tökéletes arányú keveréke. Idén november 24-ére esik az Egyesült Államokban ez az ünnep, ami megnyitja a karácsonyi vásárlási szezont.

Aztán az internetes kereskedelem rátett egy lapáttal az egészre. Megszületett a Cyber Monday, ami a hálaadási hétvége utáni hétfő. Illeve Kínában 1994-ben kitalálták a büszke szinglik napját, ami november 11-én van, és amely során idén az első pár percben költöttek el annyi pénzt, mint amennyi egy év alatt áramlik át a magyar e-kereskedőkön.

A Black Friday néhány éve Magyarországon is megjelent. Sőt az Extreme Digital becslése szerint a kereskedők éves forgalmának 6-8 százaléka bonyolódik ezen a napon. Rádásul idén már nem csak a postától kell tartani, az e-kereskedőknek a futárcégekkel is egyedi alkukat kellett kötniük, hogy két héten belül célba érjenek a vásárot csomagok.

Minden évben kérdés, hogy mikor van a hazai Black Friday, mert a magyarországi kereskedőknek soha nem sikerül ebben megegyezniük.

No Title

No Description

Alza.hu – november 16-26.

Az országban 2014. óta jelen lévő, de még mindig trónkövetelőnek számító Alza idén ősszel hatalmas médiakampánnyal próbálta magára felhívni a figyelmet. A cseh anyavállalattal rendelkező e-kereskedő fekete péntekje tíz napon át fog tartani (november 16 és 26 között): sötétszürke csütörtöktől majdnem fekete csütörtökig. Az Alza komoly tervekkel rendelkezik: egy év alatt be akar kerülni a hazai top 3 e-kereskedő közé, ez lehet az egyhetes akció mögött.

Extreme Digital – november 17.

Bizony, ha nem voltál elég extrém, erről lemaradtál. Az idén százezer terméket leakciózó Extreme Digital hagyományosan az amerikai Black Friday előtt egy héttel tartja fekete péntekét, amit könnyű elmulasztani, ha nem figyelsz eléggé.. A cég megfigyelése szerint a fehér áru is nagyon népszerű már, sokan ilyenkor cserélnek hűtőt vagy mosógépet, ezért nagy méretű háztartási gépekkel is készülnek. Az Extreme Digitaltól rendelt áruk legfeljebb két hét alatt érnek a címzettjükhöz, de aki kivételesen a bolti átvételt választja az 1-5 nap alatt is hozzájuk juthat.

eMAG – november 24.

Hatszázezer akciós termék közül lehet válogatni idén a régiós nagy szereplőnek számító eMAG-nál. A cég feketepénteki akciói tavaly 2,1 millió látogatót vonzottak, idénre 3 millió látogatást várnak.

A három legnagyobb online kereskedő mellett számos kisebb webbolt tart akciót a logikai- és ügyességi játékokban utazó Reflexshoptól a Media Marktig. Jellemzően vagy a 17-i vagy a 24-i dátumot választották, ezért érdemes mindkét napon felmenni az oldalra. Egy jól összeállíttott lista található a BlackFriday.hu oldalon is.

Nyitókép:  Eduardo Munoz Alvarez/Getty Images


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Így lehetünk sikeres streamerek
  • szerző:nuus
  • 2023. 03. 29.
Külföld
Érkezik a vasárnapi boltzár!
  • szerző:nuus
  • 2023. 03. 17.