Vállalatok

Megint ellopták 100 millió ember személyes adatait

Lassan meg sem lepődünk.

A Capital One nevű amerikai bank bejelentette, hogy százmillió amerikai és hatmillió kanadai ember adatait lopták el tőlük. Kétszer törtek be hozzájuk, idén március 22-én és 23-án, viszont csak július 19-én vették észre, tehát négy hónap telt el a támadás és az észrevétel között, ami elég rosszul hangzik.

Már elfogtak egy seattle-i nőt, aki ellophatta az ügyfelek banki adatait. Még csak gyanúsítják, viszont ha ő volt az, akkor képes volt az adatok titkosítását is feltörni. Ami biztos, hogy a támadó birtokában van százhatmillió ember neve, címe, keresete, telefonszáma, emailcíme. A listának itt nincs vége, megszerezte a bankkal kapcsolatos adataikat is, például az egyenlegüket és a fizetési előzményüket.

A bank igazgatója most nagyon nem boldog, de megígérte, hogy mindent igyekeznek jóvá tenni. Csak hogy néhány adatlopást említsünk nem is olyan régről: kiderült, melyik bővítmények lopják az adatokat, betörtek az orosz titkosszolgálathoz, volt botránya a népszerű FaceAppnak, de más alkalmazásoknak is, ja és az Amazon is hallgatózik.

Címlapkép: 123rf


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.