Zene

A kevesebb tényleg több lett volna – Foo Fighters a Szigeten

  • Szerző:homarton
  • 2019.08.14 | 17:15

Biztos, hogy van még értelme a két és fél órás koncerteknek?

22 év után játszott ismét a Szigeten a Foo Fighters. A legnagyobb kérdés persze az volt, hogy mégis mivel töltik majd ki 2 és fél órás műsoridőt. Hát, leginkább jammeléssel, dobszólóval és felesleges stand-up comedy elemekkel oldották meg, ami egy idő után már baromi unalmassá vált.

1997-ben még egy fiatal zenekarnak számított a Foo Fighters: Dave Grohl és csapata akkor egy masszív, nagyjából egyórás szettet nyomott a Szigeten, amire a mai napig jó visszagondolni. Ehhez képest most ugyanezen a színpadon egy monumentálisnak szánt, két és fél órás koncertet nyomtak le a Sziget történelmének legdrágább fellépőjeként, ami azért felemás volt. Egyrészt volt egy nagyon erős indítás, rögtön az elején ellőtték az egyik legnagyobb slágerüket, a Pretendert, a vokalista lányok között a saját lányát is bemutatta Dave Grohl, aztán az is szimpatikus volt, hogy Dave Grohl milyen közvetlenül és lazán bánik a több tízezres közönséggel: a közönség tetején szörföző kerekesszékes srácot például felhívta a színpadra a koncert végén, és amikor a zenészek meghajoltak, még földhöz is vághatta Grohl gitárját.

Viszont volt egy másik oldala is a koncertnek, ami mind azt a célt szolgálta, hogy kitöltsék valahogy a 2 és fél órát úgy, hogy nem játszanak számokat. Dave Grohl feleslegesen hosszú felkonfjai és stand-up comedy jófejkedései, Taylor Hawkins dögunalmas dobszólói, és a tízperces jammelések alatt azért rendesen lehetett unatkozni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koncert.lap.hu (@koncert.lap.hu) on

Pedig hát ha valakinek, a Foo Fightersnek tényleg van miből válogatni, szóval azt is csinálhatták volna, hogy rendesen játszanak saját dalokat. Sőt, ha kihagyják ezeket az időhúzó elemeket, és nyomnak inkább egy egyórás szettet a legjobb számaikkal, az lett volna a legjobb. Szóval ha csak a számokat és a koncert valódi koncertrészét nézzük, akkor nem is volt ez olyan rossz. Csak hát a kevesebb most tényleg több lett volna.

Címlapkép: 123rf


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.