Zene

Megjelent az első olyan poplemez, aminek egy mesterséges intelligencia volt a producere

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.30 | 16:26

Mindent Amper csinált az I AM AI című albumon, leszámítva az éneket.

Algoritmus alapú zeneírás már régóta pörög, voltak próbálkozások, jórészt elég bénák, a legtovább Flowmachines jutott, aki még a Beatles tagjainál is tökéletesebb Beatles dalokat képes írni, bár ebből a tudásból viszont képtelen kitörni, többet vagy mást nem nagyon tud.

Amper viszont már egy egészen újsulis zenekészítő szoftver. Ő egyszerűen popzenében utazik, méghozzá előadófüggetlenben. A Taryn Southern énekesnővel „közös” lemezen, az I AM AI-n ő végezte a produkciós munkát, a hangszerelést, ő írta az akkordmeneteket, sőt még az első klipet is ő „álmodta meg”.

És hogy milyen a zene? Sima, hétköznapi, ártatlanul fülbemászó popzene, semmivel sem gyengébb (és nem is erősebb), mint amit egy ember írt. Jogosan merülhetne fel bennünk, hogy akkor mostantól nem lesz szükség dalszerzőkre? De meg lehet nyugodni, ezek a szoftverek nem az ember pótlására, hanem a dalszerzői, produceri és hangszerelési munkájuk könnyebé tételére lettek kifejlesztve.

Break Free – Taryn Southern (Official Music Video)

The music track and video art were created using artificial intelligence, lyrics and vocal melodies written by by Taryn. Please give the video a thumbs up if you enjoyed it and leave feedback in the comments!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló