Zene

Először kapta cég a hírességek csillagát, Katy Perryvel menőzik a patinás Capitol kiadó

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.16 | 13:51

Az első, nem természetes személy, „aki” Hollywood-ban csillagot kapott, az a 75. évfordulóját ünneplő Capitol Records lett.

Matt Winkelmeyer / Getty Images
Matt Winkelmeyer / Getty Imagesfotó: Matt Winkelmeyer / Getty Images

November 15-én, kedden Katy Perry énekesnő mellett Sir Lucian Grainge, a Universal kiadó ügyvezető igazgatója is részt vett az átadási ceremónián Los Angelesben, melyre a Hollywoodi Hírességek Sétányán került sor:

A Capitol visszatért és otthont fog nyújtani egy új művészgeneráció számára is. Olyasmit ünneplünk most, amire 4 éve esély sem lett volna. Több évtized alatt a kiadó olyan nagyságokat támogatott, mint a Beatles, Beck vagy éppen Katy Perry. Azért karoltuk fel a Capitolt, hogy ismét régi fényében ragyoghasson.

Az énekesnő hozzátette, hogy neki Lennonék életművéből a The White Album a kedvence, illetve hogy ez a kiadó volt az, amely hagyta őt saját művészi elképzeléseit megvalósítani.

Mikor tíz évvel ezelőtt beléptem a patinás épületbe, éreztem a varázslatot és a történelmet egyszerre. A lemezcég engedte, hogy önmagamat adjam, és ne valami, akkor aktuális trendbe simuljak bele.

A Cultural Monument No. 857 sorszámon, kulturális örökségként is nyilvántartásba vett Capitol Tower bejáratánál lévő csillagot együtt leplezték le, miközben szólt Perry dala, a Roar.

A most induló jubileumi évben egy 75th Anniversary Collection című, monumentális válogatással is készül a cég, emellett 75 bakelit újrakiadása és egy dokumentumfilm is szerepel még a terveik között. December 15-én pedig egy deluxe Taschen fotóalbum lát majd napvilágot – adja hírül a Billboard.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló