Utazás

Így segít megtalálni az olcsóbb repülőket a Google

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.19 | 06:30
  • trendindex: 3

Figyelmeztet, ha emelkednek az árak, olcsóbb alternatívákat kínál és hasznos értesítéseket küld. Új funkciókkal bővült a Google Flights.

Nincs idegesítőbb annál, hogy kinézel egy járatot, még egy-két napot rápihensz a foglalásra, aztán bosszankodsz, hogy ennyi idő alatt jelentősen drágult a jegyár. Ezt segít elkerülni a Google Flights legújabb bővítménye.

Ha az alkalmazás észleli, hogy általában a járat indulása előtt valamikor drágulni szokott a jegy, értesítést küld, hogy meddig érdemes vásárolnunk, hogy olcsóbb jegyhez juthassunk.

Ahhoz, hogy megkaphassuk az értesítéseket, aktiválnunk kell a járat „nyomon követését”, mint az alábbi képen:

Kép: Google/Nuus.hu
Kép: Google/Nuus.hu

Mindez feltételes módban érvényesül, mivel nem vehető biztosra, hogy pont a Google előrejelzései alapján mozognak majd a jegyárak. Érdemes azonban figyelembe venni a javaslatait, mert nem a hasára ütve számol, hanem végigfuttatja az adatbázisában, hogyan szoktak alakulni a kinézett járat jegyárai, és ez alapján tesz javaslatokat.

Egyelőre telefonos applikációként nem érhető el a szolgáltatás, de mobilról nézve is felhasználóbarát, és a Google azt ígéri, hogy néhány hét múlva megérkezik az app.

(Forrás: Mashable, The Daily Dot, nyitókép: Pixabay)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.