Tudomány

Közelebb kerültünk a rák gyógyításához, köszönjük a fiatal kanadai kutatónőnek

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.24 | 14:13

Caitlin Miron doktorandusz egyetemista felfedezett egy összetételt, ami hatással lehet azokra a DNS részekre, amiknek közük van a rákhoz, és sok már betegséghez. Az összetétel képes lehet megfékezni a rákos sejtek terjedését, de többek között a HIV ellen is hatékony lehet.

Viszonylag régóta tudjuk, hogy örkölhető az egyes rákos betegségekre való hajlam, így a DNS, a rákos sejteké is, régóta a tudósok szeme előtt van. A genetika ismeretében szorgalmazott rákszűrések, hatékonyak voltak például a mellrák esetében, de a legjobb az lenne, ha egyszerűen szólva, kijavíthatnánk az erre hajlamosító DNS állományt. Vagy a rákos sejtek DNS-ét javítani, ez is jó megoldás lenne.

Caitlin Miron most tudományos kitüntetést kapott az utóbbi felfedezéséért. Ez nagy eredmény, mert ahogy fent is írtuk, a tudósok már több mint 20 éve ilyen DNS részeket keresnek. Most hogy Miron megtalálta, egy csomó új felszerelésre van szükségük, hogy analizálják és teszteljék.

Tehát lehet, hogy hamarosan sokkal hatékonyabban tudjuk majd kezelni a rákot, meg a többi durva betegséget is, és kevésbé kell majd attól tartani, hogy a sok orális szex garatrákot okoz.

Nyitókép: pixabay.com CC0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.