Lélek

Túlélési útmutató, ha éppen karácsony előtt dobtak

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.19 | 06:46

Egy szakítás sosem jöhet jókor, de talán azt kijelenthetjük, hogy ha éppen karácsony előtt dobják az embert, az mindig sokkal fájdalmasabb. Elég elkeserítő a pillanat, mikor az ünnepi vacsora felett turkálsz a tányérodban, miközben magad elé meredve próbálsz kitalálni valamit, hogy túljuss a csalódáson. Úgy meg főleg nehéz, ha közben a jótét lélek rokonok arról faggatnak, hogy miért nem állapodsz már meg, mikor lesz az esküvő, gyereket is kéne szülni, és még folytathatnánk.

Fotó: Pixabay / Foundry CC0

Eléggé minimalizálva vannak ilyenkor az összetört szívűek lehetőségei, szóval készülj fel előre, hogy ez nehéz menet lesz. Nem könnyű úgy elterelni a figyelmet a dologról, ha közben még a csapból is a “szeretet” folyik, ilyenkor karácsony idején pedig ez elkerülhetetlen.

Azért akad egy-két módszer, amivel átvészelheted ezt az időszakot anélkül, hogy a lakásba zárkózva, a bejgli felett itatod az egereket.

Azok az örökérvényű tanácsok, melyek egy szakítás után már-már sablonosnak tűnnek, hatásosak, még karácsony idején is. Például ne idd magad önkívületi állapotúra tojáslikőr segítségével, hogy aztán ezt indokként felhasználva részegen írogass neki. Sőt, magadat puccba vágva se pózolj a Mikulás ölében Instagramon, csak hogy féltékennyé tedd azt, aki ilyen csúnyán elbánt veled. A következő három tanács viszont sokat segíthet, ha éppen ebben a cipőben jársz.

1. Végezz nagytakarítást a közösségi médián!

Az egyik legmérgezőbb dolog, amit szakítás után minden normális emberi lény csinál az, hogy azonnali jelleggel végigböngészi a létező összes közösségi média platformot, hogy hol jár, mit csinál és persze kivel az a bizonyos ex. Elég fájdalmas lehet ez, pláne akkor, ha esetleg már annyira túltette magát a dolgon, hogy más karjában vigasztalódik a karácsonyfa alatt. Kell ez neked? Ne hagyd, hogy irányítsa az életed, ne kutass utána, ez ugyanis az újabb csalódás pontos receptje. Tudjuk, hogy nehéz az elengedés, de ez legyen az első pont, amit kipipálsz a túlélési listán:

iktasd ki őt az életedből.

Durvának vagy éppen gyerekesnek hangzik? Lehet, de ha ez kell a továbblépésedhez, akkor ne habozz meghozni a döntést. Neked sem kell, hogy a Facebook naponta az arcodba tolja, hogy éli világát, miközben te még mindig a kapcsolatotok romjait takarítod.

2. Keresd a barátaid társaságát!

Persze ezt nem könnyű összeegyeztetni, mikor mindenki családozik meg ünnepel, de a karácsony előtti napokban és a két ünnep között talán van rá esély, hogy összefussatok mondjuk egy forralt bor mellett. Vagy menjetek el korcsolyázni! Nézzetek meg egy karácsonyi vásárt! Tulajdonképpen bármi jó lehet, ami akár csak pár órára is elterelheti a figyelmed a történtekről. Ha segít, akár beszélhetsz is nekik az érzéseidről, de mi azt javasoljuk, hogy inkább próbáld meg magad jól érezni. Ez a barátokkal eltöltött minőségi idő teljesen feltölt majd és sokkal jobban leszel utána, arról nem is beszélve, hogy attól sem kell tartanod, hogy magányosnak érzed magad.

3. Ne analizálj!

Teljesen normális, hogy szomorú vagy. Az is jogos, hogy napokig csak a saját reménytelenségedben vagy képes hemperegni. Megengedett, hogy bűntudat nélkül betolj egy doboznyi mézeskalácsot. Az viszont nem valami okos dolog, ha a saját gondolataid börtönében önként zárod magadra a lakatot. A történteket újra és újra átgondolni, analizálni, hogy mi miért lett úgy, ahogy: a legrosszabb, amit tehetsz. Éppen ezért javasoltuk feljebb, hogy tereld a gondolataidat, mert így csak belekerülsz egy ördögi körforgásba, amiből nehéz épségben kikecmeregni. Ami történt, megtörtént, ne hibáztasd magad mindenért, ne kínozd magad azért, mert ilyen irányba fordultak a dolgok. Nagyon nehéz, ez nem vitás, de próbálj meg másra koncentrálni. A családra, a barátokra, egy jó könyvre, valami ostoba karácsonyi filmre, bármire. Itt a lehetőség, hogy közelebb kerülj a szeretteidhez, hogy igazán elmélyüljön a kapcsolatod a barátaiddal.

Hozd ki a legtöbbet a szakításból, hiszen utólag még az is kiderülhet, hogy ennek tényleg így kellett lennie.

A közelgő év tele van lehetőségekkel, új emberekkel és egy csomó olyan dologgal, ami felé reménnyel tekinthetsz. Készíts terveket, maradj pozitív, hogy miután meggyászoltad a kapcsolatot, könnyebb szívvel léphess 2018-ba.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.