Zene

Beyoncé nemcsak nagy, de nagylelkű is: százezer dollárt ad fekete egyetemeknek

  • Szerző:nuus
  • 2018.04.17 | 12:15

Négy afroamerikai felsőoktatási intézmény kap a busás támogatásból.

Még ki sem hevertük az énekesnő coachellás audio-vizuális parádéját, ami most új értelmet is nyer. Queen Bey ugyanis nem ül a babérjain, máris végbe viszi a következő nagy tettét: hétfő reggel bejelentette, hogy beszáll a felsőoktatás támogatásába. A BeyGOOD alapítványán keresztül négy amerikai iskolának fog anyagilag segíteni a következő tanévben. A Xavier, a Wilberforce, a Tuskegee és a Bethune-Cookman nevű egyetemek kimondottan az afroamerikaiak továbbtanulásáért létesültek, azaz tagjai a HBCU-hálózatnak.

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

Bey a Coachella szervezőinek is megköszönte, hogy ő lehetett a legelső színesbőrű énekesnő, aki fő fellépőként a színpadra állhatott. Nagyszabású showjának minden részletével pedig a kultúrára és a művészetre fókuszált, a régi és az új együttélését mutatta meg energikus formában.

A BeyGOOD munkatársa, Ivy McGregor így fogalmaz:

Köszönjük a Történelmi Fekete Főiskoláknak és Egyetemeknek, hogy magas szinten oktatnak, és olyan környezetet teremtenek, melynek révén a tanulók álmai és lehetőségei megvalósulhatnak.

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

Mind a négy intézmény választ egy nyertest, aki 25 ezer dollárral gazdálkodhat a 2018/19-es év során. Tavaly már támogatott fiatal, kreatív és bátor lányokat is Bey alapítványa, most nemtől függetlenül nyerhető el az ösztöndíj. Nyáron versenyeztetik meg az iskolák a pályázókat, az eredményt pedig a tanév kezdete előtt hirdetik ki, összegzi a Variety.

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló