Külföld

Beyoncé Tiszta Víz Alapítványát egymillió dollárral dobta meg a Gucci

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.23 | 10:02

A BeyGOOD szervezet az afrikai Burundit látja el az éltető folyadékkal.

Beyoncé szervezete, a BeyGOOD tiszta vizet visz az Afrikában található Burundi állam lakosainak, mely munkához most jelentős mértékben járult hozzá a Gucci. Az európai székhelyű divatcég egy imponáló, egymillió dolláros felajánlást tett, melyből az UNICEF, a Chime for Change és az énekesnő alapítványa együttesen részesül.

Hatalmas segítség ez

az Afrika szívében élő, rászoruló gyerekek és anyák

számára, áll a BeyGOOD oldalán. Az alapítványt 2017 júliusában hívta életre a popsztár, szoros együttműködésben a fenti két szervezettel.

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

A Gucci időzítése sem véletlen: a víz világnapján, illetve a nők történelmi hónapjában tettek meg ezt a nagyvonalú gesztust. A projektből 2020-ig még 366 ezer burundi lakos ellátását célozzák, további 85 kút létesítésével. Ezt megelőzően, 35 kutat már sikeresen át is adtak, de jelenleg még mindig csak az állam 60 százaléka fér hozzá ivóvízhez. Ivy McGregor, az énekesnő menedzsmentjéből elmondta, hogy

Vannak olyan kórházaik, ahol nincsen csapvíz. Gondoljunk ebbe bele – babák és mamák maradnak tiszta víz nélkül. A Gucci adományából már nem csak a kutakat tudjuk kiásni, de vizet is vezethetünk be iskolákba és kórházakba. A lányokat jobban sújtja a krízis, ugyanis mikor menstruálnak, minden hónapban egy hétig kimaradnak a suliból, így a tanulásból is.

tájékoztat az Uproxx.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.