Tudomány

Jeff Bezos kolóniát akar építeni a Holdra

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.29 | 15:34

És mindegy, hogy a NASA ebben partnere lesz vagy sem, mert így is, úgy is megcsinálja. Az Amazon feje, mondhatni, nem szarozik.

Azt tudjuk jól, hogy Elon Musk a Marsban hisz, mint az emberiség jövőbeni lakóhelye, ellenben az Amazon-vezér Jeff Bezos Los Angeles-i űrkutatási konferencián múlt hét pénteken másféle tervet vázolt fel. Persze csak részben: a végállomás nála első körben a Holdon lenne, és oda telepítene kolóniákat.

Bezos szerint pár évtized, de legkésőbb 100 év múlva a Föld már nagyon kevés éesz ennyi ember számára, a nehézipar óriási nehézségekkel fog küzdeni, úgyhogy mihamarabb találni kell egy másik helyet az emberiség számára. Erre pedig a legalkalmasabb a Hold, mert közel van, eléri a napfény és vizet is találni rajta. Bezos szerint a Hold kolónia lehetne a marsi előszobája, és a NASA segítségével szeretné nagyszabású tervét első körben levezényelni, de ha a NASA mégsem lesz ebben partnere, akkor nélküle is megcsinálja. De ott van még a Space-X projekt, ami szintén mutathat érdeklődést a dolog iránt, sőt az Európai Űrügynökség Moon Village programja is számtalan lehetőséget rejt magában az együttműködésre.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.