Tudomány

Jeff Bezos kolóniát akar építeni a Holdra

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.29 | 15:34

És mindegy, hogy a NASA ebben partnere lesz vagy sem, mert így is, úgy is megcsinálja. Az Amazon feje, mondhatni, nem szarozik.

Azt tudjuk jól, hogy Elon Musk a Marsban hisz, mint az emberiség jövőbeni lakóhelye, ellenben az Amazon-vezér Jeff Bezos Los Angeles-i űrkutatási konferencián múlt hét pénteken másféle tervet vázolt fel. Persze csak részben: a végállomás nála első körben a Holdon lenne, és oda telepítene kolóniákat.

Bezos szerint pár évtized, de legkésőbb 100 év múlva a Föld már nagyon kevés éesz ennyi ember számára, a nehézipar óriási nehézségekkel fog küzdeni, úgyhogy mihamarabb találni kell egy másik helyet az emberiség számára. Erre pedig a legalkalmasabb a Hold, mert közel van, eléri a napfény és vizet is találni rajta. Bezos szerint a Hold kolónia lehetne a marsi előszobája, és a NASA segítségével szeretné nagyszabású tervét első körben levezényelni, de ha a NASA mégsem lesz ebben partnere, akkor nélküle is megcsinálja. De ott van még a Space-X projekt, ami szintén mutathat érdeklődést a dolog iránt, sőt az Európai Űrügynökség Moon Village programja is számtalan lehetőséget rejt magában az együttműködésre.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Egészség
Így tudod elkerülni a sót
  • szerző:nuus
  • 2019. 05. 19.