Gasztró
A WHO szerint a bacon rákkeltő csakúgy, mint a cigi
A nemzetközi egészségügyi szervezet szerint a szalonnától könnyebben alakulhat ki halálos betegség.
Persze ez nem újdonság: a WHO már évekkel korábban is előállt a tudományos kutatással, vagyis hogy a bacon szalonna legalább annyira rákkeltő, mint az azbeszt, az alkohol vagy a cigaretta. Nyilván azt is hozzátették, hogy akkor nagyobb az esély a rák kialakulására, ha naponta túl sokat fogyasztunk.
Tényleg nem árt vigyázni a túlzott szalonnázással, mert naponta plusz 50 gramm ezekből a húsokból már elég ahhoz, hogy az említett rák kialakulási esélyét 19 százalékkal megnöveljük. Ha pedig napi extra 100 grammot fogyasztunk, a kockázat 38 százalékra nőhet. Szóval csak óvatosan!
(BBC)
Fotó, kiemelt fotó: Pixabay
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.