Gasztró

A WHO szerint a bacon rákkeltő csakúgy, mint a cigi

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.11 | 15:29

A nemzetközi egészségügyi szervezet szerint a szalonnától könnyebben alakulhat ki halálos betegség.

Persze ez nem újdonság: a WHO már évekkel korábban is előállt a tudományos kutatással, vagyis hogy a bacon szalonna legalább annyira rákkeltő, mint az azbeszt, az alkohol vagy a cigaretta. Nyilván azt is hozzátették, hogy akkor nagyobb az esély a rák kialakulására, ha naponta túl sokat fogyasztunk.

Tényleg nem árt vigyázni a túlzott szalonnázással, mert naponta plusz 50 gramm ezekből a húsokból már elég ahhoz, hogy az említett rák kialakulási esélyét 19 százalékkal megnöveljük. Ha pedig napi extra 100 grammot fogyasztunk, a kockázat 38 százalékra nőhet. Szóval csak óvatosan!

(BBC)

Fotó, kiemelt fotó: Pixabay

 

 

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Egészség
Itt a 10 legkárosabb diéta
  • szerző:nuus
  • 2019. 05. 14.