Gasztró

A WHO szerint a bacon rákkeltő csakúgy, mint a cigi

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.11 | 15:29

A nemzetközi egészségügyi szervezet szerint a szalonnától könnyebben alakulhat ki halálos betegség.

Persze ez nem újdonság: a WHO már évekkel korábban is előállt a tudományos kutatással, vagyis hogy a bacon szalonna legalább annyira rákkeltő, mint az azbeszt, az alkohol vagy a cigaretta. Nyilván azt is hozzátették, hogy akkor nagyobb az esély a rák kialakulására, ha naponta túl sokat fogyasztunk.

Tényleg nem árt vigyázni a túlzott szalonnázással, mert naponta plusz 50 gramm ezekből a húsokból már elég ahhoz, hogy az említett rák kialakulási esélyét 19 százalékkal megnöveljük. Ha pedig napi extra 100 grammot fogyasztunk, a kockázat 38 százalékra nőhet. Szóval csak óvatosan!

(BBC)

Fotó, kiemelt fotó: Pixabay

 

 

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Fintech
Itt az új divatszó, a techfin
  • szerző:nuus
  • 2018. 10. 27.
Lélek
Igen, ez is utalhat a depresszióra
  • szerző:nuus
  • 2018. 11. 03.
A következő cikkek betöltése folyamatban...