Belföld

Lehet, hogy Zamárdiban lesz idén a Red Bull Air Race

  • Szerző:nuus
  • 2019.02.20 | 09:14

A Balaton Sound helyszínén rendezhetik meg a versenyt.

Zamárdiban kedden terepszemlét tartottak a Red Bull Air Race szervezői miután a múlt héten Fonyód és Zamárdi vezetőivel is tárgyaltak a műrepülőverseny befogadásáról, írja az MTI. A szervezőknek még több hatósággal, szervezettel egyeztetniük kell, mielőtt meghozzák a végleges döntést.

angol Ben Murphy repül Edge 540 V2 típusú repülőgépével a Duna felett a Red Bull Air Race Master Class kategóriájának harmadik szabadedzésén Budapesten 2018. június 23-án.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Csákovics Gyula, a város polgármestere szerint a Zamárdi és az egész Balaton számára óriási reklámértéke lenne a rendezvénynek, amelynek fő helyszíne a város 3 kilométer hosszú partszakasszal rendelkező szabadstrandja lenne. Elmondta, nem tart attól, hogy Balaton Sound utáni hétvégére, július 12-14-ére esne a verseny, „hiszen erről szól a főszezon”.

A Főpolgármesteri Hivatal február elején jelentette be, hogy a főváros nem ad engedélyt a júliusra Budapestre tervezett Red Bull Air Race-re. Ezután Keszthely alpolgármestere ajánlotta városát és környékét a verseny balatoni helyszínéül, Hévíz és az általa üzemeltetett sármelléki Hévíz-Balaton Airport pedig háttérbázisként vállalta a támogatást, ha a szervezők a nyugat-balatoni térségbe vinnék a rendezvényt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló