Film

SPOILER, Brad Pitt űrfilmje fizikai törvényt sért?

  • Szerző:nuus
  • 2019.09.16 | 14:48
  • trendindex: 3

Az Ad Astra rendezője így hajlott meg a színész kvalitásai előtt.

Már a szemöldökünket sem emeljük fel, ha egy, a Földön kívül játszódó filmben vagy sorozatban rendre megszegik a fizika törvényszerűségeit, csak hogy életszerűbb legyen a nézők számára az élmény. James Gray rendezi az Ad Astra című mozit, mely alkotással az űrutazást minél valóságosabban szeretné megmutatni.

 

View this post on Instagram

 

Daily Telegraph calls #AdAstra “Spectacular.” See it in theaters September 20.

A post shared by Ad Astra (@adastramovie) on

Ám némi engedményre kényszerült a művészi hatás kedvéért, mely csakis a főszereplő tehetségének köszönhető. Brad Pitt tiltakozott is az efféle szabály-áthágás ellen, ám a Roy McBride-ot alakító színész ezen kirívó jelenete mégis benne maradt a végső verzióban. Pitt egy olyan űrhajóst hoz, aki elveszett apja (Tommy Lee Jones) után ered a kozmoszba, hogy egy veszélyes küldetés során kiderítse, mi lett az öreggel. Kettejük kapcsolata sem volt éppen felhőtlen, így nem csoda, ha az 55 éves színész beleélte magát a szerepbe.

via GIPHY

SPOILER!

Gray elismerte, hogy volt egy pont, amikor döntenie kellett: az űr vaslogikája vagy a történet lelke győzzön inkább. Még Pitt sem tudta lebeszélni arról, hogy megtartsa azt a snittet, amikor a záró kulcsjelenet előtt sírva fakad a főhős. A felvétel után azonnal kérte a színész, hogy utólag szerkesszék ki a könnyet a képéről, mert az űrben nem folyhatna le a csepp az arcán. De a rendező felülbírálta:

Brad szólt, hogy elvileg súlytalanságban van, így ki kell iktatnunk azt a könnycseppet. Mire én ragaszkodtam ahhoz, hogy maradjon meg minden így. Túl jól játszol, haver, ez van.

– idézi a szeptember 20-án moziba kerülő, űrkalózos film direktorát a Gizmodo.

 

View this post on Instagram

 

The mission is only the beginning. #AdAstra starring Brad Pitt launches into theaters in 5 days. Get tickets now! Link in bio.

A post shared by Ad Astra (@adastramovie) on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló