Gasztró

Levágta a kígyó fejét a szakács, fél óra múlva marta halálra

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.26 | 10:48

A kínai szakács kígyó alapanyagból főzött levest. Többé nem fog.

Egy foszani étterem főszakácsa, Peng Fan a kígyó ételek specialistája. Volt. A szakács sziámi kobra alapanyagból óhajtott levest főzni, ami aztán élete utolsó főztje lett.

Levágta a kobra fejét, feltette főzni a levest, ahogyan azt kell,

aztán mindezek után nekiállt rendet vágni a konyhában. Ekkor marta meg a kígyó, ami annál is érthetetlenebb, mivel Peng nem először főzött kobrából, tudta, hogy a fej levágása után akár még egy órával is képes a reflexszerű harapásra.

A kiérkező mentők már nem tudtak segíteni.

Az ilyen kobrák mérgére való ellenszert ugyanis szinte egyből a marás után kell beadni ahhoz, hogy hatásos legyen. Különben fél órán belül végez az áldozattal. Ebben a 2014-ben történt esetben azonban nem volt időben kéznél az ellenszérum, ami Peng életébe került.

Daily Star


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló