Gasztró
Levágta a kígyó fejét a szakács, fél óra múlva marta halálra
A kínai szakács kígyó alapanyagból főzött levest. Többé nem fog.
Egy foszani étterem főszakácsa, Peng Fan a kígyó ételek specialistája. Volt. A szakács sziámi kobra alapanyagból óhajtott levest főzni, ami aztán élete utolsó főztje lett.
Levágta a kobra fejét, feltette főzni a levest, ahogyan azt kell,
aztán mindezek után nekiállt rendet vágni a konyhában. Ekkor marta meg a kígyó, ami annál is érthetetlenebb, mivel Peng nem először főzött kobrából, tudta, hogy a fej levágása után akár még egy órával is képes a reflexszerű harapásra.
A kiérkező mentők már nem tudtak segíteni.
Az ilyen kobrák mérgére való ellenszert ugyanis szinte egyből a marás után kell beadni ahhoz, hogy hatásos legyen. Különben fél órán belül végez az áldozattal. Ebben a 2014-ben történt esetben azonban nem volt időben kéznél az ellenszérum, ami Peng életébe került.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.