Belföld

Nyaralás a Balatonon: tragikus hírek érkeztek a “magyar tenger” partjáról

  • Szerző:nuus
  • 2022.07.03 | 16:00
  • trendindex: 10

A magyarországi szálláshelyek drágulásáról azt írták: nagyjából 35 százalékos emelkedés látható 2019-hez képest.

20-30 százalékkal kevesebben választják idén a Balatont, mint tavaly ilyenkor – mondta a Szállodaszövetség elnöke a hazai turizmus nyári alakulásáról az RTL Híradójában. Baldauf Csaba elmondása szerint rengeteg szabad szoba maradt a hotelekben, ugyanis azok jelentős része, akik tavaly belföldi úticélt választottak, idén inkább külföldre mentek pihenni.

A Szállás.hu sajtószóvivője arra számít, idén kétszer annyi horvátországi foglalásuk lesz, mint tavaly, ugyanis az eddigi adatok szerint úgy tűnik, rengetegen választják a Balaton helyett a horvát riviérát.

Baldauf Csaba azonban úgy látja: nem a hazai áremelkedésben kell keresni a kiváltó okot, hanem sokkal inkább abban, hogy két évig szinte nem lehetett utazni a járványidőszakban. Ugyanakkor bízik benne, hogy akik most külföldön nyaralnak, pár napot belföldi szállodákban is eltöltenek majd.

A 24.hu arról ír, idén nyáron egy új jelenség, hogy a pihenni vágyók általában csak az utolsó pillanatban foglalják le a szállást, nem tervezik meg hónapokkal előre az üdülésüket.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló