Gasztró

Kiderült: a kenyér tésztájába egészen gusztustalan összetevőt tesznek

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.22 | 14:18
  • trendindex: 3

Ahány ország, a kenyér annyiféleképp készül.

A kenyér világszerte alapvető táplálék, persze ahány ország, annyiféle recept szerint készítik. Az viszont biztos, hogy típusától függően a kenyér összesen három vagy négy alapanyagból áll: lisztből, vízből, kovászból vagy élesztőből, illetve sóból. Legalább is eddig így tudtuk, de most egy vegán nő, Renee Starkey TikTok videója

egészen gusztustalan összetevő létéről rántotta le a leplet.

Csak remélhetjük hogy ez a kenyér nem tartalmaz hajat.

Renée szerint egyes országokban emberi hajat kevernek a kenyér tésztájához – amúgy több tanulmány is kimutatta, hogy egyes kenyerekben emberi haj nyomait találták. Renee Starkey szerint a dolog magyarázata az, hogy a hajban található az L-cisztein olyan, a szervezetünkben természetesen megtalálható aminosav, ami

a kenyér eltarthatóságának meghosszabbítására is használható.

@reneestakeyreal Did you know there is human hair in store bought bread:nauseated_face::bread:L-Cysteine is an amino acid used to prolong the shelf life of bread and other products. Hair clippings from barber shops and hair salons are sold to the United States from China and used to make L-Cysteine. Watch to learn how to avoid eating human hair and for more vegan living tips:bangbang:#reneestakey #vegan2022 #veganlife #veganaf #vegantiktok #veganteacher #veganfortheanimals #friendsnotfood #veganliving #veganlifestyle #bread #humanhair ♬ original sound – Renee Stakey

Az L-ciszteint ipari méretekben elsősorban kacsa- és csirketollból vonják ki, de származhat disznószőrből is – és mint olvashattuk, akár emberi hajból is. Az európai szabályozás csak az első kettőt engedi, utóbbi kettőt szigorúan tiltja, úgyhogy ha nem utazunk messzire, akkor biztosan nem kell más haját rágcsálnunk reggelire.

Megfizethetetlen lett a kenyér – szorítóban a pékek


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló