Belföld

Nagyon kövérnek nevezte Orbán Viktort – Zacher Gábor nem fogta vissza magát

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.22 | 13:18

Zacher Gábor kövér politikusokról és népegészségügyi haszonról beszélt egy műsorban

A toxikológus úgy látja, hogy amennyiben az ország egy vezető politikusa kiállna a nép elé, hogy egy év alatt 25 kilót fogyjon le minden kórosan elhízott, annak nagy népegészségügyi haszna lenne. De manapság alig költ a kormány prevencióra.

Az RTL Portré című műsorának volt a vendége Zacher Gábor toxikológus orvos, aki több témát is érintett – olvasható az rtl.hu cikkében.

Zacher többek között beszélt arról is, hogy a koronavírus-statisztikában az egymillió lakosra vonatkoztatott halálesetek számában Magyarország a negyediknek számít Peru, Észak-Macedónia és Bulgária után.

A toxikológus beszélt az alkoholbetegségről is, szerinte ma Magyarországon legalább 800 ezer alkoholista van, vagyis a legtöbb családban jelen van a probléma.

Költünk bombás óriásplakátokra több tízmilliót, de arra nincs pénz, hogy prevencióra, megelőzésre költsünk

– magyarázta, és hozzátette, sokkal több embernek kellene rák- és egyéb szűrésekre járnia. Hozzátette, évente 30 ezer ember hal meg alkohollal összefüggő betegségekben, míg kábítószer miatt évente 60 fő.

Zacher Gábor az elhízásról is beszélt, ennek kapcsán emlegette fel a miniszterelnököt is.

Egy snájdig miniszterelnök mellett ott van a nagyon kövér magyar miniszterelnökünk, ahelyett, hogy példát mutatna

– mondta el a műsorban Zacher, aki szerint ha az ország egyik vezető személyisége keményen elhízva, de kiállna az emberek elé, és azt mondaná, hogy fogyjunk le 25 kilót egy év alatt, annak népegészségügyi haszna tudna lenni, mert számos komoly betegséget meg lehetne előzni ezzel – csak ehhez föl kellene vállalni a változást Zacher Gábor szerint.

A teljes műsort ezen a felületen lehet elérni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.