Bűnügy

Schadl hüppög: nem tetszik a börtön a korrupt végrehajtónak

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.03 | 09:48

Schadl György panaszt tett fogva tartási körülményei miatt.

Fogva tartási körülményei miatt tett panaszt Schadl György a végrehajtói kar korrupcióval vádolt elnöke – írja a Telex. A lap egy, a végrehajtó ügyvédje által írt beadványt ismertetett. Ebben az ügyvéd arra panaszkodik, hogy a számos ember otthonát elárverező Schadl magánzárkájának ürülékkel van bekenve a fala és poloskák hemzsegnek benne.

Schadl Györgyöt 2021 novemberében tartóztatták le,

éppen, amikor Dubajba készült, szintén vádlott nejével együtt. A Telex birtokába került nyomozati anyag szerint 2022 februárjában magánzárkába helyezték át. Schadl ügyvédje, Kardos Éva panaszt tett a fogva tartási körülmények miatt. Azok szerinte „mélyen sértik az emberi méltóságot, és semmiben sem felelnek meg a jogszabályoknak, illetve az európai uniós előírásoknak”. A Központi Nyomozó Főügyészségnek címzett beadvány szerint „senkinek nem könnyű az ilyen fajta életmódváltás”, de szerinte Schadl „kiválóan alkalmazkodott a számára szokatlan börtönviszonyokhoz”. A végrehajtót ezután átzsuppolták egy magánzárkába, ahol

„a fal emberi fekáliával (szarral) van bekenve, hemzsegnek a poloskák”.

Szegény Schadl tele volt poloskacsípéssel, emellett arra is panaszkodott, hogy „hat órán keresztül próbálta kitakarítani az igencsak szűkre szabott celláját, de teljesen sikertelenül.” A védő rúgott egyet Schadl fideszes bűntársába is: „elfogadhatatlan, hogy amíg Védencem bűntársa változatlanul parlamenti képviselő és az Esztergom feletti ingatlanában szabadon él és intézi ügyeit, addig Védencemet nemcsak hogy letartóztatásban tartják, hanem minden ok nélkül majd öt hónapos letartóztatási idő után magánzárkába helyezik”.

A panaszt az illetékes börtönparancsnok alaptalannak találta és elutasította.

A Fővárosi Főügyészség Büntetés-Végrehajtási Törvényességi Felügyeleti és Jogvédelmi Osztálya viszont részben helyt adott annak, és megállapította, hogy az intézet nem biztosította maradéktalanul az egészséges elhelyezéshez való jogot. “Ezt követően védencem fogva tartási körülményei a lehetőségekhez képest javultak” – mondta a Telexnek Kardos. Schadl szerencsére nem indított kártalanítási pert hányattatásai miatt.

„Mi a f##m az, hogy követelem?” – így röhögi ki az Országos Bírósági Hivatal elnöke és Schadl saját fideszes kollégájukat


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.