Bűnügy

„Mi a f##m az, hogy követelem?” – így röhögi ki az Országos Bírósági Hivatal elnöke és Schadl saját fideszes kollégájukat

  • Szerző:nuus
  • 2023.02.03 | 13:48
  • trendindex: 2

Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar előzetesben ülő elnöke és Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke kicsit őszintébben beszélgettek.

Egy 2021. június 2-én készült hangfelvételen a következő párbeszéd hangzik el a korrupcióval vádolt Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke és Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke között – írja a Telex.

Senyei: Megjelenik egy cikk. Hát bazdmeg!

Schadl: Ki nem szarja le?

[…]

Senyei: Most egy Telex-cikknek miért kell a Kúria elnökének odabaszni?

Schadl: Egyébként már eleve. Fölemeled a magad szintjére ezeket a dolgokat!

Senyei: Erről van szó. Két-három levelet kell írni, mert valamikor kell írni, de ez nem volt szerencsés. És mi a faszom az, hogy követelem? Az újságtól követelem, hogy ne írjon híreket?

[…]

 

Schadl: Szaros Telex-cikkre ne bassza már meg – már bocsánat – a jó ég, hogy a Kúria elnöke reagáljon!

A fideszes felsővezető és a jelenleg előzetesben ülő, ugyancsak a Fidesz kormányzása idején felemelkedő végrehajtó-főnök egy 2021. június 1-jén, a Magyar Közlönyre hivatkozva megírt cikkről cseverészik. A Telex arról írt, hogy Áder János akkori köztársasági elnök bírónak nevezett ki egy két hónapja lemondott államtitkárt, Hajas Barnabást, aki ráadásul egyenesen a csúcson, a Kúrián kezdhette meg a pályafutását. A kinevezés felháborodást váltott ki a jogászvilágban, az évtizedek óta a szakmában dolgozó bírák nem nézték jó szemmel, hogy valaki gyakorlat nélkül azonnal a Kúrián köt ki. Varga Zs. András, a Kúria elnöke közleményt adott ki az esetre reagálva, melyben

„megvédte törvényesen kinevezett bírótársai személyét”

, a Kúria megsértését pedig visszautasította.

Az ügy másnapján egyeztetett egymással Schadl és Senyei. A beszélgetés elején egészen másról, egy bírósági állásfoglalásról volt szó, amelyet mindkét megszólaló érthetetlennek talált.

A beszélgetés második felében Senyei és Schadl elég bizalmas stílusban beszélik ki Varga Zs. Andrást, a Kúria elnökét: többszörösen

körberöhögték a bíróságok függetlenségéről kiadott, előző napi nyilatkozatát.

A beszélgetés értelmében Schadl és Senyei abban tulajdonképpen igazat adott a cikknek, hogy Hajas Barnabásnak valóban nincs bírói gyakorlata:

Senyei: Megjelenik egy cikk, aminek a kétharmada tulajdonképpen igaz. Hát a Barnusnak van bírói gyakorlata?

Schadl: Nincs.

Senyei: Nincs. A Patyinak van? (Patyi András, a Kúria jelenlegi elnökhelyettese, korábban Közszolgálati Egyetem vezető, Orbán Viktor által kinevezve) Nincs.

És hogyha ezt valaki leírja, az nem a bíróság megsértése.

Szexelő közszereplőről készült kompromittáló felvétel került elő – sok titkot rejtett Schadl György páncélszekrénye


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.