Külföld

Trump és Hillary – Sorsdöntő lehet a ma éjjeli elnökjelölti vita

  • Szerző:nuus
  • 2016.09.26 | 16:13

Helyi idő szerint hétfő este kilenckor lesz az idei első elnökjelölti vita az Egyesült Államokban, ahol Hillary Clinton és Donald Trump fog összecsapni.

 (MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)
(MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)fotó: Forrás: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

 

Mivel a két jelölt nagyjából fej-fej mellett áll, ezért minden apró részlet számít – a BBC szerint naiv az, aki úgy gondolja, nem számít az, hogy mit visel valaki a politikai életben.

Divat és személyes karizma

Mivel nagyon vizuális társadalomban élünk, a divat is univerzális nyelvvé vált, és nagyon fontos benyomásokat kelt az emberben. Az, hogy a nők mit viselnek a politikai életben sokkal izgalmasabb téma – a férfiak számára már kialakult az öltöny-ing-nyakkendő hármas, de a nőknél még nincs ilyen biztos nyerő kombináció.

A külsőn túl a karizmát se érdemes kihagyni: az, hogy mit érzékel belőlünk a környezetünk, rettentő fontos. Mirya Holman politikai elemző szerint nem azért szavaznak Hillary Clinton ellen, mert nő, hanem azért, mert nem elég karizmatikus – inspiráló, szerethető – figura.

A social media és a választás

A következő kép hamar körbejárta az internetet: jól mutatja, hogy milyen nagy változásokon esett át társadalmunk. Ma már hátat fordítunk a híres embereknek, mert szeretnénk részesei lenni a hírnévnek, és csak akkor érezzük úgy, hogy valójában megtörtént, ha azt valamilyen közösségi fórumon közzétesszük.

Hillary Clinton kampánycsapata meghívta Donald Trump egyik legnagyobb kritikusát Marc Cuban milliárdost a hétfő esti vitára, melyre a republikánus jelölt twitterén vágott vissza: ha Hillary valóban meghívja Cubant, akkor ő Gennifer Flowerst fogja vendégül hívni hétfő estére:

Miután helytelenül írta le Flowers nevét – aki valójában nem Jennifer, hanem Gennifer- nem sokkal letörölte az eredeti posztot, és korrigálta a keresztnevét. Gennifer Flowers még 1992-ben állt elő a nyilvánosság elé azzal, hogy 12 évig volt viszonya Bill Clintonnal Hillary Clinton tudta nélkül. 1998-ban Bill Clinton végül eskü alatt vallotta, hogy szexuális kapcsolatot létesített Flowerssel.

Flowers is twitteren reagált a meghívásra: “Szia Donald, tudod, hogy melletted állok, és biztos, hogy ott leszek a vitán.” Trump kampánymenedzsere Kellyanne Conway azonban azt álltja, hogy Flowers nem kapott hivatalos meghívást, így nem is jelenik meg a vitán.

Trumpnak bizonyítania kell

Trump olyan negatív megítéléssel indul, hogy van aki szerint már azzal, ha nem hányja el magát, meghaladja a várakozásokat. Trump és csapata készül is rendesen: összeállítottak egy 16 évet felölelő “pszichológiai profilt Clinton eddigi vitáiról”, azt remélve, hogy így kiismerhetik, és megtalálhatják gyenge pontjait.

A 444.hu szerint a legnagyobb kihívás az lesz, hogy Trump hitelességet tudjon felmutatni, hiszen szakmai kérdésekről kell vitáznia másfél órán keresztül, és nem szabadna, hogy személyeskedésbe torkolljon a vita.

A vita, ami magyar idő szerint hajnali háromkor kezdődik, nagy valószínűséggel megdönti a tavalyi Super Bowl közel 112 milliós nézettségét.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.