TV

Batman halott!

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.12 | 09:13

Pontosabban Adam West színész, aki a klasszikus tévésorozatban bújt a denevérember bőrébe.

Adam West, mint Batman gyerekek körében 1967-ben. Fotó: Watson/Express/Hulton Archive/Getty Images.

Adam West szép kort ért meg, 88 éves korában hunyt el los angelesi otthonában, rövid lefolyású leukémia vitte el. Bár rengeteg tévéfilmben és sorozatban szerepelt hosszú karrierje során, mégis mindenki Batmannel kötötte össze a nevét. Pedig a mai szemmel nézve enyhén szólva is megmosolyogtató klasszikus tévésorozat mindössze 3 évadot (ami összesen 120 részt jelent) ért meg, bár aztán az időről-időre rajzfilmfiguraként visszatérő denevérembernek is mindig ő kölcsönözte a hangját.

West a saját batmanségére szimpatikus öniróniával tekintett, amit nem is bizonyít jobban semmi, mint felbukkanása az Agymenőkben (Bing Bang Theory), ahol természetesen önmagát alakította, és az volt a téma, hogy ki a jobb Batman…

The Big Bang Theory – The Best Batman

The boys discuss who’s the best Batman with Adam West.

Nem West volt egyébként az első, aki magára öltötte a denevérember jelmezt, de ő volt az első, akivel igazán sikeressé vált a figura a képernyőn. De nincs mit csodálkozni ezen, a hidegháború legsötétebb éveiben szükség volt egy mindenki ellen bevethető hősre, akinek időnként segítőtársai is akadtak (Robin, Catwoman).

Batman (1966): Fight Scenes-Season 3 (Pt.2)

Most fight scenes from Batman TV series.

De ami még szimpatikusabbá tette őt mindenki előtt, hogy napjaink sötét lelkű, a gonoszok mellett a saját démonaival is viaskodó Batmenjeihez képest West klasszikusa egy közvetlen, laza és barátságos fickó volt, aki ugyanúgy megállta a helyét a táncparketten, mint egy ökölpárbajban. Már-már bollywoodi hős volt ő egykor, a hatvanas években.

Batman – Dance

Batman Season One 1966 – Batman Dance


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló