Belföld

Akár az Öné is lehet az utolsó Audi TT RS

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.04 | 19:10

A német autómárka és az Autistic Art Alapítvány április 2-án, az Autizmus Világnapja alkalmából mutatta be és árverése bocsátja az utolsó győri sportkocsit.

Szomorú pillanat volt számunkra, amikor huszonöt év és három generáció után tavaly befejezték Győrben az Audi TT gyártását. A típusból az elmúlt negyed évszázadban 662 ezer példány készült Magyarországon. Az utolsó modell, egy Audi TT RS Roadster volt, amelyet sikerült megszereznie a hazai importőrnek, a Porsche Hungariának, s ezt a kocsit a tehetséges autista művész, Varga Máté rajzaival dekorálták fel. A piros kis sportautót most árverésre bocsátották, így bárki megszerezheti, mármint, ha van megfelelő pénze hozzá.

 

A kikiáltási ár 33 millió forint, de valószínűleg ez a szám jóval feljebb fog menni, október 7-ig lehet licitálni, akkor zárul az árverés. A licit 1 millió forintonként növelhető. A gyűjtői Audi TT modell megvételével a győztes nemes ügyet is támogat majd, minden eddiginél nagyobb segítséget nyújtva az autizmussal élő művészek otthonainak fenntartására.

Amúgy az Audi TT harmadik generációját 2014 óta gyártották Győrben. Az RS a legerősebb változat, amely 2016 óta volt kapható, kupé és roadster karosszériaváltozatokban. A motorja 2,5 literes öthengeres turbós, amely 400 lóerős teljesítményű és 480 Nm nyomatékú. A 7 fokozatú duplakuplungos automata váltóval álló helyzetből 3,7 másodperc (3,9 a roadster) alatt gyorsul 100 km/órára, a végsebessége opcióként 280 km/órára növelhető. A biztonságos haladásban állandó összkerékhajtás segíti az utolsó Audi TT-t.

Kiss B. László


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló