Autó

Olasz márkát mentene a csődtől a Volkswagen, nem engedik neki

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.23 | 10:18

Ferdinand Piëch VW-vezér régóta és komolyan lobbizik az Alfa Romeo megszerzéséért.

A régebb óta terjedő híresztelést Carlos Tavares, a Stellantis ügyvezető igazgatója (ide tartozik a Chryslertől a Citroenen át a Fiatig 12 autómárka) elevenítette fel nemrég. Konkrétan arról mesélt, hogy a 2018-ig a Volkswagen AG-t (VW) irányító Ferdinand Piëch sok követ megmozgatott a klasszikus olasz márka, az Alfa Romeo megkaparintása érdekében.

Még 2011-ben Piëch úgy kalkulált,

hogy a sikerrel működő Lamborghini – Audi tandem mintájára a Porsche mentorálása alá helyezné az Alfát. Az ötletben annál is inkább volt ráció. Nem a Lambó ugyanis az egyetlen olasz, ami a VW szárnyai alatt lett nyereséges, saját arculata megőrzése mellett. Ilyen a Ducati mellett az Italdesign tervezőiroda is. Bár 2018 óta Piëch nem vesz részt napi rendszerességgel a VW irányításában, amikor nemrég a Fiat konszern részvényesei

az Alfa Romeo eladását kezdték követelni,

a német topmenedzser azonnal hívta Herbert Diess VW vezérigazgatót. Egyeztettek is Mike Manley FCA-vezetővel az esetleges vétel feltételeiről, ám az hírek szerint nemet mondott. Ez viszont a Seat számára jó hír, hiszen a helyét évtizedek óta kereső spanyol márka számára nem jönne jól a karakteres olasz megjelenése a VW palettáján.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló