Autó

Mézet is készít a Lamborghini: Nehezebb beszerezni belőle, mint a limitált szériás autókból

  • Szerző:nuus
  • 2022.10.09 | 10:18

Jelenleg a dühöngő bika logója rengeteg különböző dolgon megtalálható, többek között az e-bike-okon, a Ducati társmárkás motorkerékpárjain és egy sor más terméken.

De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy az ikonikus olasz márka, amely leginkább a szuperautók építéséről ismert, mézet is készít? Meglepődtél, ugye? A Motor1 beszámolója szerint a Lamborghini már évek óta készít mézet, a működésének fenntarthatóbbá tételére tett erőfeszítések részeként.

Az autógyártó még 2016-ban telepített egy méhészetet a Lamborghini Parkban, ahol körülbelül 600 000 méh él, és évente nagyjából 950 kiló mézet termel.

Ha esetleg azon gondolkodsz, hogy megvásárolsz egy üveggel a legfinomabb Lamborghini termékből, akkor hadd mondjuk el, hogy nehezebb hozzájutni, mint a legritkább Lamborghini szuperautóhoz. A Lamborghini-méz ugyanis nem megvásárolható, csak a cég alkalmazottai kapják karácsonyi ajándékként. Nem a Lamborghini az egyetlen autógyártó, aki saját mézet készít. Valójában jó néhány csúcskategóriás autógyártónak van saját méhészete és termel mézet.

A Porsche néhány évvel ezelőtt egy méhészetet hozott létre, ahol körülbelül 1,5 millió méh volt, és 882 kilogramm mézet termeltek, amelyet a márka gyári boltjában értékesítettek. Később 3 millió méhre bővítették, hasonlóképpen a Bentley és a Rolls-Royce is rendelkezik saját mézkészítő üzemmel, amelyek ugyanolyan prémium kategóriásak, mint luxusautóik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló