Autó

Kínai e-sportautó döntötte meg a Nürburgring körrekordját

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.23 | 18:05

A NextEV által legyártott NIO EP 9 7:05:120-ös köridővel rombolt végig a német versenypályán. Eltűnt a különbség a benzines és az elektromos sportautók között.

Pár éve még gyakran elhangzott egy elektromos sportkocsiról, hogy szép, jól néz ki, sportos, menő, DE akkor se megy úgy, mint egy hagyományos, robbanómotoros autó. Hogy ez ma már mennyire nincs így, arra jó példa a NIO EP 9, a kínai NextEV cég tanulmányautója. Mind a négy kerekét egy-egy elektromotor hajtja meg, az autó teljesítménye valahol 1300 lóerő körül van, 2,7 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a végsebessége pedig 310 km/óra.

Bizonyítandó, hogy milyen jó kis autót terveztek, a cég benevezett egy tesztre a Nürburgringen. A német versenypályán rendszeresen szoktak sportautókkal körözni, így elég jó összehasonlítási alap, hogy mit tud a gép a Zöld Pokolban. A NIO EP 9 végül 7 perc 5 másodperces idővel hozta a körülbelül 20 kilométeres kört, ezzel az elektromos autók közül jelenleg az első, de az összesítette eredményeket nézve is ott van a legjobb tízben:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.