Labdarúgás

Foci-Eb nyolcaddöntő: Milyen esélyei vannak a magyar válogatottnak?

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.25 | 09:33

Győzött a magyar válogatott a skótokkal szembeni összecsapásban. De vajon a nyolcaddöntő szempontjából várhat-e győzelem a magyar csapatra?

A magyar válogatott számára nem indult valami szerencsésen az idei Foci-Eb, hiszen Svjáctól és Németországtól is 2:0-ra kikaptunk. Ezt követően Skóciával mérkőztünk meg tegnap, ám ez a meccses is elég lehangoló volt egy darabig, majd drámaivá fordult, amikor Varga Barnabás a 67. percben egy baleset következtében földre került. A válogatott focistának több helyen is eltört az arccsontja és agyrázkódása is lett, így hordágyon vitték ki a pályáról.

Ezt követően a magyar csapat mintha megtáltosodott volna, valószínűleg az utolsó percek hajrája és a csapattársuk iránt érzett aggodalom és szeretet fűtötte őket, amelynek következtében a hosszabítás utolsó percében, Csoboth Kevin becsavart egy gólt a skótoknak és ezzel megnyertük a meccset.

MTI Fotószerkesztőség
MTI Fotószerkesztőség

Oké, eddig jó – de lesz ebből nyolcaddöntő? 

A magyar válogatott 3 ponttal, 2-5-ös gólkülönbséggel zárt harmadikként a csoportjában. Ez adott esetben továbbjutást érhet a 24 csapatos Eb lebonyolítási rendszere miatt. A nyolcaddöntőbe a csoportok első két helyezettjei kerülnek, mellettük pedig a hat kvartett négy legjobb csoportharmadikja is továbbjut – írja az origo.hu

Ez a mostani állás 

  • B csoport: 1. Spanyolország 6 pont, 2. Olaszország 3 (2-2), 3. Albánia 1 (3-4), 4. Horvátország 1 (2-5).
  • C csoport: 1. Anglia 4 pont, 2. Dánia 2 (2-2), 2. Szlovénia 2 (2-2), 4. Szerbia 1 (1-2).
  • D csoport: 1. Hollandia 4 pont, 2. Franciaország 4, 3. Ausztria 3 (3-2), 4. Lengyelország 0.
  • E csoport: 1. Románia 3 pont (3-2), 2. Belgium 3 (2-1), 3. Szlovákia 3 (2-2), 4. Ukrajna 3 (2-4).
  • F csoport: 1. Portugália 6 pont, 2. Törökország 3 (3-4), 3. Csehország 1 (2-3), 4. Georgia 1 (2-4).

Mindebből az derül ki, hogy a D és az E csoportban a dobogó harmadik fokán állónak minimum 3 pontja lesz. Jelenleg Ausztria +1, Szlovákia pedig 0-s gólkülönbséggel rendelkezik. Annak sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy lesz két olyan csoport, ahol a csoportharmadik nem szerez három pontot, hiszen ez biztosan elég lenne a nyolcaddöntő eléréséhez.

  • A B csoportban ez így lesz, ha Albánia nem győzi le Spanyolországot és Horvátország nem győzi le Olaszországot.
  • A C csoportban ez így lesz, ha Szlovénia kikap Angliától – ebben az esetben ugyanis a dán-szlovén-szerb hármasból csak egynek lesz minimum 3 pontja.
  • Az F csoportban ez így lesz, ha Csehország nem győzi le Törökországot ÉS Georgia nem győzi le Portugáliát.

Ezeket figyelembe véve mindhárom feltételnek van megvalósulási esélye, és ha ezek közül kettő teljesül, akkor a magyar válogatott megkezdheti a nyolcaddöntő t.

(via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló