Forma-1

Gyászol a Forma-1, meghalt Niki Lauda

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.21 | 09:17

70 évet élt az osztrák versenyző, aki Ferrari és McLaren-csodákat hajtott. Egy igazi bajnokot veszített el a sportvilág, akiről a Rush című film is szól.

(kép: Jorge Guerrero / AFP)

Elhunyt Niki Lauda, a Forma 1-es világ egyik kulcsfigurája. Minden idők legkiemelkedőbb versenyzői közt tartjuk számon a bajnokot, aki 1975-ben és ’77-ben a Ferrari színeiben, majd ’84-ben a McLaren révén emelhette a magasba trófeáját.

1976-ban egy komoly balesetet is elszenvedett: a Német Nagydíjon csapódott falnak, majd lobbant lángra autója. Csodával határos módon került ki a kocsiból, és hat hét pihenő után ismét ringbe szállt. A Rush című mozi ezt az időszakot dolgozza fel, mikor James Hunt brit versenyzővel rivalizál az osztrák származású legenda.

Niki az ötszörös F1-bajnokkal, Lewis Hamiltonnal viszont jó barátságot ápolt: a veterán akkor is jelen volt, mikor a McLarennel aláírt 2013-ban a brit titán.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett Nikink békésen, családja körében hunyt el hétfő este. Sosem feledjük, milyen nagyszerű ember volt, bátorságára és hatalmas teljesítményeire is emlékezni fogunk. Mindannyiunk számára példaként járt elől, visszavonulta után szerető férj, apa és nagypapa is volt.

– áll a hozzátartozók május 21-ei közleményében. Lauda 70 évet élt, teszi hozzá a TMZ.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.