Motor

Elég durva motort mutatott be a Curtiss Motorcycles

  • Szerző:nuus
  • 2021.02.12 | 14:48

Az Amerikai gyártó, a Curtiss Motorcycles bemutatta első, teljesen elektromos motorját, One néven.

A korábban a Confederate Motors néven működő alabamai székhelyű gyár, Glenn Curtiss-re vezethető vissza, aki 1902-ben kezdte el gyártani a kerékpárokat. A motorkerékpár és a repülés úttörője 1907-ben beírta a nevét a történelemkönyvekbe, amikor legendás V8-as motorjával ért el 136,36 mérföld/órás sebességgel.

A gyártó legújabb alkotása innovatív kialakításával és hajtásláncával ragadja meg a rekordot elért motorkerékpár lényegét. 2017-ben a Curtiss Motorcycles úgy döntött, hogy újraéleszti a márkát, és átáll a teljesen elektromos motorkerékpárok gyártására a Zero Motorcycles együttműködésével. A One az első vadonatúj Curtiss motorkerékpár.


Hasonlóan a kis szériás motorkerékpárokhoz, amelyeket az évek során láthattunk, a kialakítás a Curtiss One egyik legfontosabb eleme. Minden motorkerékpár egyedi tervezésű, hogy illeszkedjen az ügyfélhez.

A gyártó azt is elmondta, hogy a Curtiss One-t úgy fejlesztették ki, hogy:

a hagyományos különleges és egyedi gépekkel járó fejfájásoktól megkímélje a vásárlókat.

Úgy tervezték és építették, hogy a lehető legtisztább utazási élményt kínálja – csendes, sima, kényelmes és precíz.

Nincs sebességváltó és sebességváltó, és az áram közvetlenül az elektromos motorról a hátsó kerékre kerül a szíjhajtáson keresztül, így az utazás könnyebbé válik. Az elektromos motor csúcsteljesítménye 120 LE, folyadékhűtéses akkumulátorral.

Bár a hatótávolságról nem esett szó. Az akkumulátorcsomagot és a motort optimálisan integrálták a vázba a jobb kezelhetőség, a jobb teljesítmény és a könnyebb manőverezés érdekében. A limitált kiadás ára 115 000 dollár, a szállítások várhatóan már idén nyáron elkezdődnek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.