Motor

Itt a Lamborghini és a Ducati közös agymenése

  • Szerző:nuus
  • 2020.11.27 | 16:18

A Lamborghini valóban a Ducatival dolgozott egy limitált kiadású motorkerékpár megépítésén.

A Lamborghini valóban a Ducatival dolgozott egy limitált kiadású motorkerékpár megépítésén. A különleges kiadású Lamborghini motorkerékpár valójában egy Ducati Diavel 1260-ra épül mely a nemrégiben bemutatott Sian FKP 37 után készült, rengeteg dizájnelem közös a hibrid szuperautóval; és egyszerűen csodálatosan néz ki! Lamborghini szavai szerint a projekt „átemeli a Sián FKP 37 alapfogalmait a motorkerékpárok világába, áttervezve a Diavel legjellemzőbb alkatrészeit”.

A Siàn által ihletett Diavel létrehozásával megünnepeljük azokat az értékeket, amelyek a Lamborghinivel közösek: olaszok vagyunk, sportosak vagyunk, és a design megkülönböztető eleme alkotásainknak

– mondta Andrea Ferraresi, a Centro Stile Ducati igazgatója.

A festési sémától kezdve a Lamborghini motorkerékpár ugyanazt a „Verde Gea” színt viseli, mint a szuperautó. A kovácsolt kerekek is hasonlóak azokhoz, amelyek a Sian FKP 37-esen vannak, de olyan elemek mint például a légbeömlők, a hűtő burkolatai, a kipufogó fedél, a sárvédők és a fényszórókeret is hasonló.

Mechanikailag az 1260 Diavel Lamborghini megegyezik a szokásos modellel, és ugyanaz az 1262 köbcentis Testastretta L-ikermotor hajtja, amely 162 lőerőt képes leadni, 630 számozott darab készül a motorból melynek ára 11 millió forintnak megfelelő dollárt vihető haza.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.