Motor

Elektromos robogókat mutatott meg a Segway, így fognak kinézni

  • Szerző:szaboakos
  • 2019.12.17 | 17:18

Egyre több gyártó mutat be elektromos városi robogókat. Most a Segway mutatta meg elképzelését.

Segway-Ninebot is beszáll az elektromos robogók piacára, legalább is pár nappal ezelőtt két új járművet mutatott meg képeken, melyeket hivatalosan csak a 2020-as Las Vegas-i CES-en fognak megmutatni, illetve a pontos adatokat is ott tudjuk meg.
Ami biztos, több modell fog érkezni, az olcsóbbak egyszerűbb kinézettel, és alacsonyabb teljesítménnyel és hatótávval fognak piacra kerülni. Az alapmodell az E80C az elektromos járművek között már bőven elavultnak számító savas akkumulátort fog kapni, sebessége 49km/óra körül lesz, a meghető hatótáv pedig 90 kilométer körül várható. A nagyobb  szériaszámú, de hasonló kivitelű modellek már előremutatóan lithium-ion aksikat kapnak és hasonló hatótávot ígérnek.

A legolcsóbb modell, elég megosztó, de mindenképpen fiatalos.

A modelpaletta teteje az ami igazán érdekes, számos teszt és kritika utal arra, hogy a városi közlekedés jövője az elektromos motorokban rejlik. Európától Ázsiáig a világ jelentős részén már van közösségi megosztáson alapuló, percdíjjal bérelhető robogó szolgáltató. Az E200P nevű kicsit kevésbé futurisztikus modell, amit szerintem sokan elfogadnának városi rohangálásra. Végsebessége kicsivel lesz 100 km/óra alatt és hatótávban pedig akár a 200 km is elérhető lehet. Gyorsulása ugyanúgy mint a legtöbb elektromos járműnek, ennek is brutális, 3 másodperc alatt gyorsul 50-re álló helyzetből.

Ez pedig a drágább modellek, sokkal motorszerűbbek, és akár két személyes használatra is megfelelőek lehetnek.

Az összes modell, vízálló kivitelben, nagy ülés alatti tárolóval, digitális kezelőfelülettel, LED mátrix fényszóróval fog érkezni. A vevők több mint 100 000 variációt tudnak majd alkotni, különböző színű alkatrészekből, ülésekből, és egyéb kiegészítőkből.

Az árakról egyenlőre nem tudunk semmit, de valószínűleg az benzines robogók árában lesz kapható. A trendek szerint biztosan sikere lesz, reméljük nálunk is kaphatóvá válik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló