Belföld

Gyász: holtan találták Hommonay Gergelyt, az író és politikai aktivista 46 éves volt

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.02 | 22:09

Homonnay Gergely holttestét egy San Giovanni-ban található klubban fedezték fel, szilveszter után.

Homonnay Gergely neve nem volt ismeretlen itthon, s bár az író egy ideje Rómában élt, közösségi oldalán gyakran osztotta meg politikai hangvételű posztjait. A politikába egyébként a 2018-as áprilisi választás után kapcsolódott be; az áprilisi tüntetések egyik főszervezője volt. Homonnay Gergely magát liberális gondolkodónak vallotta, többnyire emberi jogi és oktatáspolitikai kérdésekben nyilvánult meg.

A római sajtó beszámolója szerint Homonnayra a klub vezetői találtak rá, – meztelenül – aki ekkor még életben volt, s bár azonnal segítséget kértek, a mentők már nem tudták újraéleszteni.

A portál azt írja, az író halálát valószínűleg szívleállás okozta.

Az orvosok egyébként erőszakra utaló nyomokat nem találtak a holttesten, így az kizárható, hogy a férfi támadás áldozata lett, azonban a felmerülő kérdéseket a boncolás fogja tisztázni majd. Homonnay személyes tárgyai között viszont kábítószernek minősülő anyagok kerültek elő, amik nem kizárt, hogy összefüggésbe hozhatók a halálával. Mint írják feltehetően kokaint és ghb-t találtak nála.

Homonnay egyébként 2021 utolsó napjaiban ,vagyis a halála előtti néhány órában, a Facebookon, ahol több mint 30 ezer követője van, valamint az Instagramon és a Twitteren keresztül is kiritkát küldött Novák Katalinnal, azt követően, hogy kiderült, Orbán Viktor a családokért felelős tárca nélküli minisztert jelölte a köztársasági elnöki posztra.

Homonnay Gergely pályafutásáról a Blikk.hu cikkében olvashat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.