Belföld

Hatalmas ajándékkal készül az Orbán-kormány a családoknak

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.03 | 15:18

Jól járhatnak a családok ezekkel a támogatásokkal.

Egy nettó 50 millió forintot érő újépítésű lakásra akár 32 millió forint vissza nem térítendő támogatást és 15 millió kedvezményes hitelt is igénybe vehet egy három gyermeket vállaló pár.

Fotó: Pixabay

2023-ban is megmaradt a CSOK, a falusi CSOK, a babaváró hitel és támogatás, a hitelelengedés, a kamattámogatott CSOK-hitel, az áfa-visszatérítés és a lakásáfa-illetékmentesség is. Azt, hogy pontosan hány milliós összegben igényelhetők ezek a nagy összegű családtámogatások 2023-ban a gyermekkel már rendelkezők, illetve a gyermeket vállalók számára, a Portfolio számolta össze.

Megfőztem egy koraközépkori receptet, amely több mint 1300 éves, mutatjuk milyen, és azt is, hogyan főzheted meg! Nézz bele, izgalmas lesz!

Bár a kedvezmények köre szűkült, a Portfolio számításai szerint egy

nettó 50 millió forintos új építésű lakás vásárlása és 2 milliós anyai diákhitel-tartozás esetén (most 30 év feletti anyát veszünk) összesen három gyermek mellett ügyes időzítéssel (különösen a most családalapítás előtt állók számára) akár 31,6 millió forint vissza nem térítendő támogatás és 15 milliós támogatott hitel is elérhető.

Két gyermekkel ugyanez az összeg 12,2 + 17 millió forint, hiszen a CSOK, a CSOK-hitel és a hitelelengedések összege is kisebb kettő, mint három gyermek esetén, viszont a babaváró hitelt ebben az esetben elsősorban nem támogatásként, hanem 70%-ban hitelként kell figyelembe vennünk (a második új gyermek születésekor engedik el a tartozás 30%-át).

Egy gyermek megléte vagy (házaspároknál) vállalása esetén 5,2+10 millió forint érhető el ugyanilyen paraméterek mellett. A CSOK-hitel ilyenkor nem játszik, a babaváró hitel viszont felvehető, de egy gyermek után még nem jár tartozáselengedés.

A teljes elemzést a Portfolio oldalán olvasható.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló