Belföld

Gerendai eladta a Szigetet

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.13 | 12:50

A magyar tulajdonosok 70%-os részesedésüket egy brit-amerikai befektetőcégnek, az Edition Capitalnak adták el.

Budapest, 2016. augusztus 9. Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója az egy nappal a Sziget fesztivál kezdete előtt tartott sajtóbejáráson, a budapesti Hajógyári-szigeten 2016. augusztus 9-én. A szervezők rekord számú, mintegy 450 ezer látogatóra készülnek az elkövetkező egy hétre. MTI Fotó: Mohai Balázs
MTI Fotó: Mohai Balázs

A megegyezést péntek délelőtt írták alá, melyben nemcsak a Sziget, hanem a Telekom VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, a Gourmet Fesztivál és a Gyerek Sziget is beletartozik. A menedzsment marad – írja a Forbes.hu.

A tulajdonosok 70%-os részesedésüket adták el a Sziget Fesztiválban, mely az évek során Európa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális rendezvényévé nőtte ki magát. A lap értesülései szerint a vevő egy brit befektetőcég, az Edition Capital, melynek korábban is voltak befektetései a média- illetve szórakoztatóiparban. Az eladásban az amerikai Providence Equity Partners globális befektetési alap is érdekelt, ők is befektetőként jelennek meg a Sziget Kulturális Menedzseriroda Kft-ben.

Gerendai Károly, Fülöp Zoltán, Lobenwein Norbert és Takács Gábor 30%-ban, a korábbi arányoknak megfelelően, továbbra is irányító szerepben maradnak a menedzsment tagjaiként.

A Forbes úgy tudja, hogy a befektetők célja egy globális fesztiválportfólió kialakítása, melynek fontos szereplője lesz a Sziget. A magyar menedzsment segít majd a nemzetközi portfólió felépítésében.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.