Belföld

Telefonon fenyegetőzött, börtönbüntetést kapott

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.01.17 | 17:18

Jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélt a Komlói Járásbíróság egy férfit, aki a helyi kórház alkalmazottjainak meggyilkolásával és az épület felgyújtásával fenyegetőzött a 112-es segélyvonalon tavaly júliusban - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék kedden az MTI-t.

Közleményükben azt írták:

a vádlott tavaly július 17-én ittas állapotban látogatta meg a komlói kórházban kezelt nagyanyját, és felháborodva állapította meg, hogy rokonát az ápolónők lekötötték.

Fotó: Pixabay

Mindezt az osztály nővérszobájánál kiabálva sérelmezte és felelősségre vonta őket, az egyik ápoló ezért elmagyarázta neki az intézkedés okát.

A vádlott ittas állapota miatt nem fogadta el a magyarázatot, és kiabálva fenyegetni kezdte az ápolónőket azzal, hogy ha meghal a nagyanyja, akkor megöli valamennyiüket és felgyújtja a kórházat.

Viselkedése miatt a kórház alkalmazottjai kikísérték az épületből a férfit, aki ezután mobiltelefonjáról felhívta a 112-es segélyhívó vonalat, és közölte a kezelővel: feljelentést tesz a komlói kórház ellen, mert kínozzák a nagyanyját.

Hozzátette:

visszamegy és megöli az ott dolgozókat, a kórházat pedig felgyújtja.

A több mint négyperces beszélgetés alatt trágár jelzők kíséretében többször elismételte, hogy visszamegy és mindenkit megöl, és “erre nyugodtan pecsétet tehet a kezelő”, az egész kórházat felgyújtja abban a pillanatban, ahogy a nagyanyja meghal. A férfi még kétszer felhívta a segélyhívót, és megismételte az intézmény felgyújtásával kapcsolatos fenyegetéseit.

A Komlói Járásbíróság előkészítő ülésen meghozott jogerős határozatával a vádlottat közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt – mint visszaesőt – ítélték egy év börtönbüntetésre.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló