Belföld

A letartóztatott ellenzéki divattervező Herczeg Zoltán két hónapja nem beszélhet a párjával – Ezzel indokolta a hatóság

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.18 | 07:18
  • trendindex: 4

A divattervezőt október 21-én tartoztatták le kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt.

A bíróság február 23-án tárgyalják majd újra a divatguru ügyét, ekkor derül ki, hogy továbbra is előzetesben tartják-e, vagy kiengedik.

Herczeg a körülményekhez képest jól viseli a helyzetet, de nagyon hiányzik neki a párja, akivel két hónapja nem tudott beszélni – írta meg a Blikk.

Nem látogathatom, nem hívhatom fel, de még csak levelet sem írhatok neki. Egyedül csomagot szabad küldenem, de legutóbb az is visszajött, mert a súlya 10 dekával több volt a megengedettnél.

– mondta Herczeg Zoltán szerelme Mariann a lapnak, akit a leginkább az zavar, hogy rejtély, miért vonták meg hirtelen tőle a kapcsolattartás jogát. Semmilyen indokot nem kapott, és a hatóságok sem keresték fel azóta.

Pedig tudom, hogy szüksége lenne Zolinak rám, hiszen mi tökéletes szellemi partnerei vagyunk egymásnak, érezzük a másik rezdüléseit, tudjuk a gondolatait. Tudnék neki erőt adni és olyat mondani, ami segítené ott bent

– tette hozzá.

A Blikk megkereste a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Kommunikációs Főosztályát, akik elmondták, a jogszabályok szerint jártak el.

Általánosságban tájékoztatjuk, hogy a letartóztatott a 2012. évi C. törvény (Büntető Törvénykönyv) 459. paragrafusa alapján nevesített hozzátartozóival, jogi képviselőjével tarthat kapcsolatot. Egyéb személlyel történő kapcsolattartás kizárólag a rendelkezési jogkör gyakorlójának, ügyészség, bíróság engedélyével lehetséges. A büntetés-végrehajtási intézetek valamennyi letartóztatott fogvatartott esetében a fenti jogi szabályozás rendelkezései szerint járnak el

– állt a közleményükben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.