Belföld

Pofon a magyaroknak: Hamarosan vége a hatósági árnak, Parragh már egyeztet a kivezetésről

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.18 | 18:18

Az ATV Egyenes beszéd című műsorának volt vendége Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kedden este. 

Az atv.hu cikke szerint Parragh arról beszélt, hogy a kormánnyal folyamatos az egyeztetés az árstop szabályozásáról, betarthatóságáról és szükségességéről. Emellett a kivezetés ötlete is felmerült már.

Fotó: Pixabay / Photo-Mix CC0

Parragh szerint akkor lehet az árstopot a legkevesebb kárral kivezetni, amikor az élelmiszerár-infláció eléri a csúcsát, és már láthatóvá válik, hogy nem fog tovább növekedni, hanem elindul a csökkenés. A kereskedelmi és iparkamarai elnök úgy vélekedett a műsorban, hogy ez a pillanat már itt van, de a tavasz folyamán be fog következni.

Szerinte az intézkedés már betöltötte a szerepét.

Kitért arra, hogy Magyarországon azért magasabb az élelmiszerek inflációja az átlaginflációnál, mert az ország egyrészt behozatalra szorul az alapanyagok nagy részének tekintetében, másrészt pedig a magyar élelmiszergazdaság termelékenysége lényegesen gyengébb az európainál.

Parragh a műsorban elmondta, szakmailag elképzelhetőnek tartja azt, hogy fokozatosan vezessék ki az árstopot, majd elmondta, kereskedelmi szövetségen kívül a kormánnyal is egyeztetnek az árstop kapcsán.

Azt viszont nem volt hajlandó elmondani, hogy pontosan kivel is egyeztetnek a kormány részéről, csak annyit mondott, hogy

mindenki ki tudja találni, hiszen itt agráriumról, és makrogazdaságról van szó

– idézte a 444 az MKIK elnökének műsorban elhangzott szavait.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.