Belföld

Orbán Viktor: Térdeljünk le, döntsük le nagy elődeink szobrait, tagadjuk meg és töröljük el ezeréves kultúránkat?

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.22 | 17:18

A magyar kultúra napján üzent mindenkinek.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát.

Idán lett 200 éves a Himnusz, így erről közösségi oldalán Orbán Viktor is megemlékezett, aki ehhez mindössze annyit fűzött:

A Jóisten mindannyiunk felett, Magyarország mindenek előtt!

A magyar Országgyűlés 2022. december 7-i ülésnapján 191 igen, 1 nem arányban elfogadta az 55/2022. (XII. 8.) OGY határozatot, amelynek értelmében a Himnusz befejezésének 200. évfordulójára emlékezve – január 22-ét hivatalos állami emléknapként a Magyar Kultúra Napjának nyilvánította.

A kormányfő szerint a Himnusz arra emlékeztet bennünket, hogy nekünk magyaroknak is mint minden keresztény népnek, amely érti, mi a bűn és a megbocsátás – jó okunk van a bűnbánatra. Orbán úgy fogalmazott, hogy mi magyarok sem vagyunk bűntelenek, hibáink és fogyatékosságaink is számosak. Szerinte a kérdés csak az, „mit kezdjünk ezzel a fel- és beismeréssel”.

Talán térdeljünk le a focipálya közepén? Vagy döntsük le nagy elődeink szobrait? Tagadjuk meg és töröljük el ezeréves kultúránkat? Vagy hagyjuk, hogy az önjelölt, hazátlan és liberális cenzorok megrostálják és átírják a magyarok történelmét?

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.