Belföld

Brutális mennyiségben termesztett kannabiszt – így bukott le

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.02.02 | 18:18

Méretlen áramvételezés gyanúja miatt szálltak ki az áramszolgáltató munkatársai egy ingatlanhoz, ahol kannabisz termesztésére alkalmas eszközöket, és számos élő növényt találtak - közölte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Közleményükben azt írták, hogy egy férfi marihuánaültetvényt alakított ki ingatlanában.

Ezért kábítószer birtoklásának bűntette miatt a Monori Rendőrkapitányság eljárást indított az ügyben. Az ügyészség pedig a legsúlyosabb kényszerintézkedést indítványozta a férfival szemben.

A nyomozás feltárta, hogy 2022-től kezdődően a gyanúsított egy ingatlanban kannabisz termesztésére alkalmas rendszert alakított ki.

Az áramszolgáltató munkatársai idén januárban mentek be az ingatlanba, ahol észlelték a kábítószer termesztéséhez szükséges eszközöket, ezért értesítették a rendőrséget.

Fotó: Pixabay

A hatóság emberei még aznap átvizsgálták a lakásrészt,

ahol 28 tő élő növényt, négy gyökeres és 204 elszáradt szárcsonkot találtak és foglaltak le.

Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított vevőkörének, esetleges bűntársainak feltérképezése még folyamatban van, szabadlábon hagyása esetén az ügyben érintettek befolyásolásával a bizonyítást megnehezítheti, a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője bűnügyi felügyelet elrendelése érdekében fellebbezett, így a végzés nem végleges, de végrehajtható

– áll a törvényszék közleményében.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Egészség
7 tipp az erekció javítására
  • szerző:nuus
  • 2023. 03. 11.