Belföld

Hiába akarta a Fidesz nem nevezik el Conchita Wurstról a művelődési központot

  • Szerző:nuus
  • 2022.02.03 | 13:18

Nem fogják Conchita Wurstról elnevezni a Budapest XV. kerületi Csokonai Kulturális Központot – erről döntöttek a csütörtöki önkormányzati ülésen.

A XV. kerületi önkormányzat idei első testületi ülésén napirend előtt szólalt fel Mihály Zoltánné Kis Mária fideszes képviselő, aki beszámolt arról, hogy megdöbbent a Csokonaiban nemrég bemutatott egyik darabon, amire unokáival együtt ment el. A kulturális központban január 22-én tartott előadáson az egyik férfi szereplő részben női ruhát is viselt

(egy sótartót alakított, a ruha egyik fele vőlegény öltöny = bors, a másik fele pedig menyasszonyi ruha = só volt).

A látottak miatt a képviselő hivatalos javaslatot nyújtott be a központ névváltoztatásáért.

A napirend előtt Mihály Zoltánné azt mondta:

A Csokonai Művelődési Központ januári bemutatóján szembesültünk a színpadon szereplő, mennyasszonyi ruhába öltözött szakállas színésszel. Ebbe a művelődési házba sok gyerek jár, köztük az én két unokám is. Kell-e szembesülnie a kiskorú gyermeknek ilyen szexuális irányultságot bemutató előadással?.

A baloldali képviselőkhöz szólva kijelentette: „Ha szétverik a Csokonai Művelődési Központ múltját, ne használják hozzá nemes költőn nevét, ne alázzák meg Csokonai Vitéz Mihály nagyságát és a Csokonai művelődésiházat, ne bújjanak híres költőnk neve mögé! Vállalják fel döntésüket, és keressenek az irányultságukhoz illeszkedő névadót. Kérem, hogy vegyék napirendre az előterjesztést, hogy ott vitathassuk meg” – mondta a képviselő.

Legárd Krisztián DK-s képviselő azt kérte, hogy ezt a kérdést ne bocsássák szavazásra, és ne is vegyék fel napirendi pontnak. Indoklása szerint ez az egész képviselőtestület megcsúfolása lenne.

Végül szavaztak róla, és az ülésen jelen lévő 18 képviselő 12:6 arányban nemmel szavazott erről a pontról, így ez a kérdés nem került napirendre.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló